11 januari 2008

 


11 januari 2008

Klik hier om onderstaand artikel te vergroten

 

 


VVD'er weg om Adje

TILBURG  -  Raadslid Marc Verstraeten (VVD) stopt als lid van de gemeenteraad in Tilburg. De komst van het theater voor Adje van Nispen, bekend uit de tv-show van Paul de Leeuw, was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Dat bleek donderdag uit een bericht op de site van de VVD in Tilburg.

10 januari 2008

Verstraeten zegt in zijn brief aan de burgemeester te stoppen vanwege privézaken en de heersende bedrijfscultuur. De druppel was echter het raadsdebat op 10 december toen de gemeente Tilburg besloot meer dan 5 miljoen euro te gaan investeren in de verbouwing van de Midi-bioscoop tot een theater voor Adje, ofwel acteur Arijan van Bavel.

Het raadslid is verbijsterd dat de meerderheid van de raad geen enkele vorm van financiële onderbouwing eiste. " Onthutsend vind ik het 'gemak' waarmee sommige raadsleden lichtvaardig besluiten in te stemmen met de besteding van dit soort enorme geldbedragen", aldus Verstraeten.

Het raadslid laat weten niet meer langer betrokken te willen zijn bij besluitvorming waarop hijzelf weinig invloed kan uitoefenen. Hij beëindigt zijn raadslidmaatschap aan het eind van de raadsvergadering op 28 januari.

De VVD-fractie betreurt het vertrek van het raadslid. "Verstraeten werd het financieel brein en geweten van de raad genoemd", aldus de VVD. Verstraeten zat sinds 1999 in de gemeenteraad.

Overigens is Verstraeten niet de enige die het oneens is over het theater voor Adje. Ook fractievoorzitter Hans Smolders van de Lijst Smolders Tilburg betichtte het stadsbestuur van onverantwoordelijke geldsmijterij, onnozel wanbeleid en overhaaste besluiten waarbij het toekomstige theater voor Van Bavel werd genoemd. De partij liet eind december dan ook weten per direct zijn vijf zetels in de gemeenteraad tot mei onbezet te laten.

 

 

 


10 januari 2008

 10 januari 2008

 

 

Lees hier over de boycot van Lijst Smolders

 

Webhosting & Design door Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2016