burgerprogramma Geluidsfragmenten Raadszaal interesante links

7 juni 2010
Duitse benadering terug naar boven
 

Het is opvallend hoe weinig de verkiezingsdebatten gaan over de lessen van de afgelopen jaren, want dan zouden niet alleen veel grotere bezuinigingen aan de orde (moeten) komen, maar ook de schuldige ‘machtscentra’ van de woekerpoliscriminaliteit (tenminste 70 miljard), de eurocrisis, de immigratie-industrie, de zorg- en WAO-fraude en het ontwikkelingshulpdebacle. Neen, men hakt hier liever in op zaken die het zgn. sociale (of socialistische ?) gezicht zouden aantasten, of zelfs op persoonlijke (in)competentie.
Een vergelijking met de Duitse media-aanpak leert dat men daar inmiddels de schaamte voorbij is en keihard op zoek gaat naar de schuldigen, waarbij politici niet worden ontzien. Men noemt man en paard, kent de dossiers van verspillingen en leugens, en beseft dat de echte machtscentra zich niet in de nationale politiek bevinden, maar ernaast (of erboven) en het beste gedijen in een socialistisch ‘klimaat’. De vakbonden, ambtenaren, financiële instituten, media, justitie, moslimorganisaties, zorgverzekeraars, etc. komen allemaal aan de beurt. De Duitse burgers worden wakker gemaakt met de feiten. Nu wij nog.

 
Gebazel of erger? terug naar boven
 

Een Tilburgse professor die, naar verluidt, beweert dat het koningshuis de economie met een procent per jaar doet groeien. Let wel: niet de ondernemers of de ambassadeurs of de EU of de exportondersteuning of de bevolkingstoename of de productieprestaties of de innovatie zijn daarvan de oorzaak, maar de reisjes van ‘koninklijke’ delegaties. Het is zo bizar, dat de achtergrond van deze bewering erger moet zijn dan pure domheid.
Dergelijk gebazel blijkt echter niet uniek: een kandidaat-Kamerlid van GroenLinks wil in de politiek, omdat ze tegen de verruwing van de samenleving is. Kennelijk is het deze advocate ontgaan dat iedereen daar tegen is. Of bedoelt ze iets heel anders: dat Nederland is gestopt met zich te laten intimideren door allerlei politiek-correcte betweters en antidiscriminatiegoeroes?
Zelfs Cohen lijkt besmet met het bazel-virus. Hij wil namelijk ‘bezuinigingen’ die geen pijn doen, dus belastingverhoging. Met de paar honderd miljoen opbrengst daarvan kun je geen gat van tientallen miljarden stoppen, maar getallen met zoveel nullen zijn te moeilijk voor deze zelfbenoemde ‘amateur’.

 
3 juni 2010
Amateurs terug naar boven
 

Voor een met de dood bedreigde ondernemer en zijn gezin die weigert levensgevaarlijke chemicaliën aan het oorlogszuchtige Iran te leveren vindt de geheime dienst AIVD en ook de politie het niet nodig om in actie te komen. Terwijl een collega van hem die dit soort chemicaliën aan het Irak van Saddam Hoessein leverde tot een jarenlange gevangenisstraf werd veroordeeld. Wat zijn dit in vredesnaam voor amateurs bij onze geheime dienst? Terecht heeft deze ondernemer contact opgenomen met de Israelische geheime dienst de Mossad die de dreigingen zeer serieus neemt. Maar omdat de Mossad hem in Nederland geen bescherming kan bieden heeft hij om zichzelf en zijn gezin te kunnen verdedigen een revolver aangeschaft. Hartstikke illegaal natuurlijk maar wat wil je met zo'n overheid?

 
2 juni 2010
Breekpunten terug naar boven
 

Nu het voor de meeste partijen een gewoonte is geworden om met zogenaamde uitsluitingen en breekpunten te proberen kiezers te winnen wordt het na de verkiezingen voor Mark Rutte een bijna onmogelijke opgave om een serieuze coalitie te vormen. Maar ik kan hem geruststellen want hij krijgt dan immers te maken met politici. En die zijn doorgaans bereid om hun beloftes in ruil voor pluche direct weer in te slikken. Lang leve de democratie !

 
27 mei 2010
Studiefinanciering terug naar boven
 

Er is veel discussie over de toekomstige beschikbaarheid en hoogte van studiefinancieringen en -leningen. Ik pleit ervoor deze te koppelen aan het maatschappelijk belang van een bepaalde studie. Dus hoge financieringen voor bijvoorbeeld de opleiding van verpleegkundigen, leraren en beta-wetenschappers - beroepsgroepen waar tekorten dreigen te ontstaan.

 
21 mei 2010
Legalisering terug naar boven
 

De tegenstanders van legalisering van drugs hanteren het argument dat Nederland zich hierdoor in het buitenland volkomen belachelijk zou maken. Maar belachelijk zijn we al lang met het braafste jongetje van de klas te willen zijn door het meeste bij te dragen aan Holle Bolle Brussel, meer dan alle andere landen bij te dragen voor ontwikkelingshulp aan corrupte regimes, onze deuren wijd open te zetten niet-Westerse uitkeringszoekers en vooraan te staan bij het uitzenden van riskante missies. Het buitenland lacht zich slap om die domme Hollanders.

 
10 mei 2010
Euro terug naar boven
 

De dwalingen van megalomane euro-politici zijn door professor Smalhout in zijn column helder beschreven. Ieder weldenkend mens kon de ramp aan zien komen door 27 volken met totaal verschillende culturen en welvaartsniveau samen te voegen. Zelfs Vlamingen en Walen kunnen niet door één deur! Maar onze politici wisten het beter. Zelfs een NEE op het referendum kon niet voorkomen dat onze minister president op een slinkse en leugenachtige manier de Europese Grondwet (die voortaan anders genoemd werd) toch ondertekende. En nu zitten we met de gebakken peren. Terwijl alle EU-landen door de financiële crisis al fors moeten bezuinigen moeten we nu bovendien nog de corrupte landen belonen voor hun wandaden en gaat Holle Bolle Brussel vrolijk door haar uitgaven te verhogen. De enige manier om ons vege lijf te redden is zo vlug mogelijk de EU en de euro vaarwel zeggen, de gulden weer invoeren, bilaterale handelsverdragen sluiten met de EU-landen en onze grenzen te sluiten voor roofbendes uit oostelijke EU-landen. Met de Maasvlakte en Schiphol als vrijhavens worden we de belangrijkste toegangspoort voor Europa en de handelsnatie van weleer.

 
6 mei 2010
Griekenland terug naar boven
 

Wie denkt dat de Grieken de noodzakelijke 30 miljard gaan bezuinigen gelooft nog in sprookjes. Wie meent dat zij daarom de megakredieten van het IMF en de EU zullen mislopen is geen realist. De waarde van de euro en de euromarkt staat immers op het spel. Als Nederland lid van de Europese Unie wil blijven zullen we eraan moeten wennen jaarlijks vele miljarden te moeten "lenen" aan onze zwakke en/of corrupte EU-broeders...

 
23 april 2010
Eenheid terug naar boven
 

Omdat de Vlamingen en Walen niet samen door een deur kunnen is voor de zoveelste keer de Belgische regering gevallen. Als in een klein land de partijen het al niet eens kunnen worden hoe dacht de Europese Unie 27 landen met totaal verschillende volken en culturen tot een eenheid samen te kunnen smeden? Griekenland probeert de EU-landen voor hun wanbeleid op te laten draaien terwijl het failliete IJsland ook al aan de EU-deur staat te rammelen. Welke armoedzaaiers volgen?

 
21 april 2010
Relatie? terug naar boven
 

Wegens het met 52 messteken beestachtig afslachten van een 18-jarig meisje wordt politieman Quency M. door een vrouwelijke rechter veroordeeld tot 8 jaar cel zonder TBS. Zodat hij over goed 5 jaar weer vrij man is. Na de onthullende uitzending van Peter R. de Vries heeft het er alle schijn van dat de bewuste politieman een sexuele relatie met de rechter heeft...

 
16 april 2010
Aantjes terug naar boven
 

Willem Aantjes heeft gedreigd niet meer op het CDA te zullen stemmen als deze partij de PVV van Geert Wilders niet boycot. En daar moet uitgerekend deze in de oorlog foute Aantjes mee aankomen die wegens zijn lidmaatschap bij de Germaanse SS het fractievoorzitterschap van het CDA moest opgeven. Een betere promotie voor zijn PVV kan Geert Wilders zich niet wensen!

 
Griekenland terug naar boven
 

Op voorwaarde dat Griekenland eerst bij het IMF aanklopt zal ook Nederland dat land leningen gaan verstrekken. En wat te doen als Griekenland de strenge IMF-voorwaarden niet wenst te aanvaarden? Ook dan zal ons land ongetwijfeld die leningen wel verstrekken met als argument "hiermee een grote crisis af te wenden die ons veel geld zou gaan kosten". De Grieken hebben het van de banken goed geleerd: als je in een machtspositie zit kun je je bijna alles permitteren - tot zelfs valsheid in geschrifte toe! Wordt het onderhand niet eens tijd dat we uit die met 27 totaal verschillende lidstaten onbestuurbare EU stappen zolang de schade nog te overzien valt?

 
14 april 2010
Dwangsom terug naar boven
 

In een kort geding vragen de advocaten van de meervoudig kindermoordenaar Koos H. om aan Peter R. de Vries een dwangsom van 1 miljoen euro op te leggen als hij het zou wagen ook het laatste deel van zijn onthullende reportage uit te zenden. Waarschijnlijk zal de rechter die eis toewijzen maar dan niet om de privacy van Koos H. te beschermen. In die uitzending komt immers aan het licht dat de toenmalig vicepresident van de Haagse rechtbank in zijn innige contacten met de kindermoordenaar een wel zéér scheve schaats gereden heeft. En dàt moet het kijkerspubliek natuurlijk onthouden worden...

 
Professor terug naar boven
 

Vele partijen pleiten ervoor om het aantal ambtenaren drastisch te gaan verminderen. Maar kan datzelfde niet gezegd worden voor het aantal professoren? Voor de vreemdste "studierichtingen" is er tegenwoordig wel een professor te vinden. Nu weer heeft de Universiteit Maastricht een hoogleraar "Tabaksontmoediging" benoemd. Die zijn studenten moet gaan doceren over wat iedereen al weet. Veel gekker moet het niet worden.

 
12 april 2010
Belastingbetalers terug naar boven
 

De banken hebben er een puinhoop van gemaakt - de belastingbetalers betalen het gelag. Door wanbeleid zitten de Antillen diep in de schulden - de belastingbetalers lappen wel weer bij. Icesave/IJsland kunnen de inhalige beleggers niet terugbetalen - de belastingbetalers draaien ervoor op. Griekenland heeft de EU jarenlang bedrogen - de belastingbetalers moeten de euro redden. Ik heb heimwee naar het Nederland met zijn eigen munt, zijn eigen grenzen en met een regering die het belastinggeld niet met bakken over de grens gooit.

 
31 maart 2010
Flatgebouw Nederland terug naar boven
 

Pamela Hemelrijk 8 september 2004

(deze column van wijlen Pamela Hemelrijk is nu nog net zo actueel als toen in 2004)

Toen ons flatgebouw "Nederland" indertijd werd opgeleverd boden Nolleke (een part-time handwerklerares) en Wout (een vormingswerker) zich aan om de taken op zich te nemen die gemeenschappelijk geregeld moesten worden, zoals trappenhuizen, liftkokers en dergelijke. "Best", zeiden wij, en we benoemden die twee met algemene stemmen tot bestuur van de Vereniging van Eigenaren.

Het bestuur besloot daarop de collectieve onderhoudskosten inkomensafhankelijk te maken. Voortaan moesten wij 5 procent van ons inkomen afdragen. "Vooruit maar", dachten wij. Onze inkomens ontliepen elkaar toch niet zoveel. Bovendien vonden wij het allemaal wel leuk dat de ordinaire patser op nummer 40 met zijn Bentley dan de grootste veer zou moeten laten.

De eerste klap kwam toen Nolleke en Wout meedeelden dat de liftkokers vernieuwd moesten worden. De klus werd uitbesteed aan een aannemer (die trouwens later bleek een zwager van Nolleke te zijn geweest), en viel door "tegenvallers" tien keer zo duur uit als voorzien. Bovendien bleven de nieuwe liften om de haverklap steken, zodat we voortaan de trap moesten nemen. Nolleke's zwager konden wij niet aansprakelijk stellen, want die had zijn bedrijf verkocht en was naar Paraguay geëmigreerd. Het bestuur heeft nog wel een peperdure advocaat in de arm genomen (die trouwens later bleek de ex-man van Nolleke te zijn), maar dat haalde niks uit.

Om de financiële strop op te vangen werden de servicekosten door Nolleke en Wout met 10 procent verhoogd. Wij protesteerden. Wout huurde vervolgens voor 10 mille bureau Twijnstra en Gudde in, om te onderzoeken wat de oorzaak van de problemen was geweest. Dat kwam na een half jaar tot de conclusie "dat er het een en ander fout was gegaan", en besloot met de aanbeveling "het voortaan beter te doen".

Nolleke had ondertussen niet stil gezeten. Omdat ons bewonerskrantje "niet professioneel genoeg was" had zij één der bewoners (die trouwens later bleek een jeugdvriend van Wout te zijn) tegen een riant salaris aangesteld als full-time hoofdredacteur. Sindsdien stonden er alleen nog interviews met Nolleke en Wout in het krantje. En mededelingen over de nieuwe huisregels waaraan wij ons moesten houden. Elke maand kwamen er een stuk of wat bij. Zo mochten wij onze eigen ramen niet meer lappen, omdat dat "te gevaarlijk" was. Nolleke had daarvoor een glazenwassersbedrijf in de arm genomen (dat overigens, zo bleek later, van haar zwakbegaafde zoon was). Als je je voordeur een ander verfje wilde geven moest je daarvoor eerst schriftelijk toestemming vragen bij een door Wout opgerichte schoonheidscommissie. Roken, drinken, barbecuen en praten op het balkon werd ons voortaan verboden. Om de naleving van deze regels te waarborgen benoemde Nolleke 10 bewoners tot betaald controleur. Zij patrouilleerden over de galerij om overtreders te beboeten. Gekleed in fraaie uniformen, die Nolleke speciaal door Frank Govers had laten ontwerpen.

De servicekosten waren door dit alles gestegen tot 30 procent van ons jaarinkomen. Sommige bewoners raakten in geldnood. Het bestuur riep daarop een "solidariteitsfonds" in het leven waarop bewoners in nood een beroep konden doen. De servicekosten moesten daarvoor wederom worden verhoogd, ditmaal tot 40 procent.

De patser met de Bentley was de eerste die het voor gezien hield. Hij vertrok. Zijn plaats werd ingenomen door een alleenstaande moeder die zo'n laag inkomen had dat het bestuur besloot haar geheel van servicekosten vrij te stellen. Het flatgebouw was intussen door Nolleke en Wout omgedoopt tot "Flatgebouw Solidariteit". Het initiatief trok wijd en zijd de aandacht. Nolleke en Wout werden alom geroemd om sociale bevlogenheid, en verschenen in diverse talkshows. Zij vertelden aan iedereen die het maar horen wilde dat arme mensen in onze luxeflat geen servicekosten hoefden te betalen. Het liep storm, zoals u begrijpt; telkens als er een appartement vrij kwam stonden de minima met honderden te queuen op de galerij. Er moesten drie administratieve krachten worden aangesteld om de aanvragen te verwerken, en twee commissies om te beslissen wie van de gegadigden in de grootste nood verkeerde, en dus het appartement het hardste nodig had.

De situatie is nu als volgt: wij betalen thans 60 procent van ons inkomen aan servicekosten. Nolleke en Wout hebben een vaste staf in dienst van 40 betaalde medewerkers. De tien appartementen op de bovenste verdieping zijn aangekocht en verbouwd tot kantoorruimte voor de Vereniging van Eigenaren. De kosten van die verbouwing zijn wederom volledig uit de hand gelopen, waarna wij wederom Twijnstra en Gudde in ons maag gesplitst kregen, ditmaal á raison van 20 miel. Er wordt gefluisterd dat het afscheidsfeest voor Wout (die zich onlangs wegens rugklachten uit het bestuur heeft teruggetrokken, waarna het bestuur - in casu Nolleke - Wout's zoon met algemene stemmen als opvolger heeft gekozen), dat dat feest dus ook 20 miel heeft gekost; afgezien dan van het optreden van Pavarotti natuurlijk. Maar zekerheid hebben we niet, want De Regelgevingsvoorlichtingskrant, zoals het bewonerskrantje tegenwoordig heet, zwijgt daarover. De redactie heeft zich uitgebreid als een olievlek, en heeft thans twee voormalige appartementen als kantoorruimte in gebruik. Om de krant te financieren heeft Nolleke voor alle bewoners een "verplichte bijdrage" in het leven geroepen, die elk jaar stijgt.

De liften doen het nog steeds niet, en het flatgebouw begint in verval te raken. Als we protesteren zeggen Nolleke en Wout jr. steevast: "Hoor eens, we moeten nou eenmaal bezuinigen. Er is domweg geen geld voor nieuwe liften, zo simpel is het. Maar wat klaag je toch? Als je vindt dat we het niet goed doen, dan kies je toch gewoon een ander bestuur?"

Maar het vervelende is: wij kunnen de Nolleke-en-Wout-kliek nooit meer afzetten. Want een meerderheid van de bewoners profiteert thans van het solidariteitsfonds, óf werkt full-time voor de Vereniging van Eigenaren.(Of allebei.) En dat wil die meerderheid graag zo houden. Nolleke en Wout c.s. zullen dus altijd de verkiezingen winnen. Wij zitten als een rat in de val.

Als het zo doorgaat gaan de servicekosten naar 90 procent, en gaan we met z' n allen failliet, tot de laatste man. En wij kunnen er niets tegen doen. "Vertrekken", zult u zeggen, en dat lijkt inderdaad het enige wat er nog opzit. Maar daar kunnen wij om de een of andere sentimentele reden maar niet toe komen; we stellen het steeds uit. Soms ben ik wel eens bang dat we dat we daar ooit nog heel veel spijt van zullen krijgen.

Pamela Hemelrijk


 
Bezuinigen terug naar boven
 

De eerste rapporten van de topambtenaren die aangeven hoe Nederland moet gaan bezuinigen zijn intussen bekend. Zoals te verwachten was geven die niet aan hoe de overheid kan bezuinigen maar worden de lasten voor burger en bedrijfsleven eenvoudig verhoogd. Als we echt willen bezuinigen moeten we de Antillen afstoten. Drie piepkleine eilandjes gaan Nederland ruim 100 miljoen kosten en voor de gigantische begrotingstekorten en ambtelijke warboel van de andere draait de belastingbetaler ook op. Tel daarbij de 300 (!) commissies op die jaarlijks de eilanden voor snoepreisjes bezoeken - compleet met 5 sterren hotels en businessclass vluchten. Bezuinigen is niet zo moeilijk.

 
26 maart 2010
Eurocrisis terug naar boven
 

De Eurocrisis bewijst eens temeer de onmogelijkheid om 27 volken met totaal verschillende culturen, talen, tradities, geaardheid enzovoorts samen te brengen onder één moloch dat zich Europese Unie noemt. Het gesjoemel van de zuid-europese naties, de corruptie van de oost-europese en het megalomane van de west-europese openbaart zich thans in alle hevigheid. Nu is de euro het kind van de rekening, onze pensioenfondsen en andere voorzieningen zullen daarna nog geplunderd worden door die landen die hun zaakjes niet zo goed op orde hebben. Ik vraag me af of de EU voor ons wel zo'n zegen is als onze machtsbeluste politici ons willen doen geloven...

 
Voorbeeld terug naar boven
 

Politici die thuis willen zijn.
De voorbeelden van Bos, Eurlings en andere nederlandse politici vinden ook in het buitenland navolging: ook Sarkozy moet na 2012 naast zijn sexbom op de bank komen zitten.


 
19 maart 2010
130 terug naar boven
 

Nu de Eurlings' kilometerheffing niet doorgaat verliezen 130 ambtenaren op zijn ministerie hun baan. Maar liefst 130 man! Je vraagt je toch in alle gemoede af wat zo'n overmacht aan ambtenaren dag in dag uit aan het "voorbereiden" is. Is dit niet het beste bewijs dat op het ambtenarenbestand bij de ministeries (en waarschijnlijk ook elders) met gemak zo'n 50 à 60 % gesnoeid kan worden. Niet alleen een geweldige besparing maar ook als bijkomend voordeel dat er ook efficienter gewerkt zou kunnen gaan worden. Snel doen dus.

 
Bromsnor terug naar boven
 

Als een kind vermist wordt komt de politie niet direct tot actie maar gaat eerst op haar gemak strategieën ontwikkelen en protocollen volgen. Het is toch niet te geloven! Ik krijg heimwee naar Bromsnor - die had zonder al die ambtelijke flauwekul de dader al in de boeien geslagen voordat hij de moord had kunnen plegen.

 
12 maart 2010
Politiek terug naar boven
 

Na Camiel Eurlings verlaat nu ook Wouter Bos het zinkende schip van de politiek. De PvdA gaat nu geleid worden door theedrinkende pamper-burgemeester Job Cohen. Zou het van het CDA geen wijze zet zijn daar no-nonsens-burgemeester Gert Leers als partijleider tegenover te stellen? Dat zou de duidelijkheid in de politiek zeer ten goede komen.

 
11 maart 2010
Ouwe jongens terug naar boven
 

Na het weinig verheffende gedoe om het Irak-rapport weigert het demissionaire kabinet hooghartig het AFM-rapport over oud-minister Zalm aan de Tweede Kamer te openbaren. Het is weer het oude liedje van "ouwe-jongens-krentenbrood" waardoor veel Nederlanders geen vertrouwen meer hebben in de (achterkamertjes)politiek en er zelfs een afkeer van krijgen.

 
4 februari 2010
Opwarming terug naar boven
 

Nadat groot-energieverbruiker Al Gore met zijn omstreden film zijn zakken flink had weten te vullen hebben zijn linkse vriendjes met dubieuse IPCC rapporten van de opwarming een issue gemaakt om met zogenaamde milieumaatregelen de burgers en industrie flink geld uit de zak te kloppen. Om windmolens te plaatsen die meer op subsidie dan op wind lopen en om hun minister 1.500.000 euro belastinggeld te laten verkwanselen aan treinen en vliegtickets voor een bij voorbaat mislukte conferentie in Kopenhagen. Terwijl kritische geleerden de mond gesnoerd wordt. Het gezond verstand lijkt bij die milieufanaten ver te zoeken...

 
28 januari 2010
Graaien terug naar boven
 

Dat een jonge burgemeester van de kleine gemeente Huizen als wachtgeld 435.000 euro (een kleine miljoen keiharde guldens) meekrijgt kun je al vraagtekens bij stellen. Maar dat hij daar nòg niet tevreden over is toont aan hoe de politieke en ambtelijke verhoudingen in ons land verziekt zijn. Of zijn de door onze strot geduwde euro's intussen zo weinig waard geworden dat zo'n megabedrag gerechtvaardigd is? Het grote graaien blijft dus niet beperkt tot de vermaledijde bankiers.

 
Verblijfsvergunning terug naar boven
 

Een gruwelijke moordenaar krijgt van staatssecretaris Albayrak een verblijfsvergunning "omdat zijn dochter nog niet meerderjarig is". Een tip voor criminele immigranten: verwek eerst een kind voordat je een misdaad begaat - dan ben je in Nederland 18 jaar onder de pannen. Als je het dan slim aanpakt verwek je na 18 jaar weer een kind - dan hangt het van je potentie af hoe oud je in Nederland kunt worden. En anders wil Viagra wel een handje helpen.

 
22 januari 2010
Wanbeleid terug naar boven
 

Het gevoerde wanbeleid van ex-burgemeester en PvdA-prominent Vreeman begint eindelijk ook tot de landelijke politiek door te dringen. Het met gemeenschapsgeld knuffelen van Marokkanen, een foeilelijk draaiend huis op een drukke verkeersrotonde, het belazeren van zijn eigen gemeenteraad over het Adje-theater, het met 475.000 euro subsidiëren van zijn eigen toneelclub en noem maar. Helaas is Ivo Opstelten maar tijdelijk beschikbaar om orde op zaken te stellen. Voor het echte puinruimen hebben we een sterke burgemeester nodig. Hopelijk leest Gerd Leers dit stukje en wordt hij enthousiast om zijn schouders onder deze megaklus te zetten.

 
Overmoed terug naar boven
 

Minister Eurlings heeft de Tweede Kamer bezworen dat er in de toekomst op het spoor geen chaos meer zal ontstaan. Een gewaagde uitspraak. Net zoals zijn belofte dat rekeningrijden de automobilist geen extra geld zal gaan kosten. Zullen we dit soort uitspraken maar niet rangschikken onder de noemer van onervarenheid en/of jeugdige overmoed?

 
12 januari 2010
Kneuterig terug naar boven
 

Alle declaraties van ministers moeten van de Tweede Kamer voortaan op internet gepubliceerd worden. Kneuteriger kan bijna niet. Maar dat hebben die ministers dan wel aan hun eigen krenterigheid te danken doordat zij verloren zonnebrillen, het huren van een jacquet en dat soort dingetjes ongegeneerd door de belastingbetaler wilden laten betalen. Zij missen de grandeur van een excellentie en zijn blijven steken op het niveau van het kruideniertje op de hoek.

 
8 januari 2010
Marktplaats.nl terug naar boven
 

Wegens miskoop te ruil: 8 miljoen griepvaccins tegen 100.000 ton strooizout. Aanbiedingen aan de Nederlandse regering.

 
IJsland (2) terug naar boven
 

Met het verstrekken van een lening van 1.3 miljard aan IJsland heeft minister Bos gewoon ordinaire partijpolitiek bedreven. Volgens topeconoom én PvdAer Prof.Dr. Sweder van Wijnbergen wist Bos drommels goed dat die 350.000 IJslanders zo'n gigantische lening nooit terug konden betalen. Het ging dus puur om stemmen te winnen bij die inhalige Nederlanders die een half procentje meer rente wilden krijgen bij een dubieuse buitenlandse bank. Een minister onwaardig. Die IJslanders hebben bovendien nog de pech dat ze een blanke huid hebben - anders had minister Koenders al lang met een grote zak met geld op de stoep gestaan.

 
5 januari 2010
IJsland terug naar boven
 

Na ampel beraad heeft de IJslandse regering besloten haar belofte te breken en de schulden niet terug te betalen. Waarschijnlijk hebben zij zich laten adviseren door een internationaal deskundige op dit gebied: Eveline Herfkens...

 
30 december 2009
Progressief terug naar boven
 

Om het milieu te sparen moeten onze auto´s in de toekomst electrisch aangedreven worden. Maar omdat de PvdA nog steeds koudwatervrees heeft voor de schone en veilige kernenergie moet deze electriciteit opgewekt worden in vervuilende kolencentrales. En dat noemt zich progressief - vooruitstrevend. Achteruitstrevend zou een betere benaming zijn...

 
16 december 2009
Dictee terug naar boven
 

30 prominenten nemen het op tegen 30 spellingkenners in het Groot Dictee der Nederlandse taal. Zou het niet leerzaam zijn ook 30 Pabo-docenten op te nemen in dit illustere gezelschap? Uit hoofde van hun functie zouden zij fluitend met de hoofdprijs aan de haal moeten gaan. Of is dit van mij een naieve gedachte?

 
14 december 2009
Bajesklanten terug naar boven
 

Minister Donner is heel tevreden dat "slechts" 54% van de bajesklanten binnen twee jaar weer in de fout gaat. Ik vraag mij af hoe die getallen in bijvoorbeeld Zuid Amerika, Thailand, Bulgarije of Roemenië liggen waar gevangenisstraf niet zozeer een therapie maar een echte straf is. Zou het niet zo zijn dat bijvoorbeeld Oost-Europese bendes Nederland uitkiezen voor hun rooftochten omdat van onze luxe gevangenissen geen afschrikwekkende werking uitgaat en dat het percentage allochtone bajesklanten buitenproportioneel hoog is?

 
11 december 2009
Supergraaiers terug naar boven
 

Omdat hij kennelijk voor zijn taak niet geschikt was krijgt de burgemeester van Huizen een gouden handdruk van maar liefst 430.000 euro. Na de bankiers, omroepbonzen, politiechefs, woningbouwdirecteuren, ministers, loterijbazen, energieleveranciers en directeuren goede doelen kunnen nu dus ook burgemeesters aan het rijtje van supergraaiers worden toegevoegd. Onder bobo's begint graaien een soort sport te worden: wie het meest graait krijgt de gouden medaille. En als je niet graait ben je gewoon een loser...

 
4 december 2009
Vergunningen terug naar boven
 

Voor de aanleg van een tunnel onder Maastricht zijn maar liefst 1000 vergunningen nodig en hoopt men die binnen 7 jaar open te kunnen stellen - als het tenminste niet tegen zit zoals bij de tunnels bij Roermond. Kan het nog gekker in ons overgeorganiseerde landje? In China is binnen 12 maanden op 60 km van een miljoenenstad een complete zeehaven van 100 hectare aangelegd, inclusief een zesbaans snelweg, een hogesnelheidslijn en een luchthaven. Nu wil ik niet pleiten voor chinese toestanden maar wel voor het decimeren van de vergunningen en de daarbij behorende ambtenaren.

 
3 december 2009
Smaakstoffen terug naar boven
 

Minister Klink wil de fabrikanten verbieden smaakstoffen aan hun sigaretten toe te voegen. Ook als niet-roker vind ik dat hij na het omstreden rookverbod zijn hand nu toch echt aan het overspelen is. Dan moet hij ook toevoegingen als suiker en smaakstoffen aan snoep en alcohol gaan verbieden - die zijn immers ook niet bevordelijk voor de gezondheid. Laat hij zich liever houden aan zijn taak: de gezondheidszorg op orde te brengen en betaalbaar te maken door het ontspoorde management en de ambtenarij terug te brengen op het daartoe wenselijke niveau.

 
1 december 2009
Onkunde terug naar boven
 

Zoals keer op keer lijkt bij bijvoorbeeld de Amsterdamse deelraden missen veel ambtenaren de kunde om te besturen maar hebben zij wel de macht om - veelal gedreven door partijpolitieke belangen - domme en desastreuze sancties op te leggen. Redenen genoeg dus om het aantal ambtenaren drastisch te verminderen en de overblijvenden bij te spijkeren door ze een examen in bestuurkunde af te laten leggen.

 
17 november 2009
Aantjes terug naar boven
 

Willem Aantjes vindt dat het CDA niet met de PVV zou kunnen regeren omdat deze laatste geen democratische partij zou zijn. En dat zegt ene Willem Aantjes die wegens zijn nazi-verleden zijn Kamerlidmaatschap op mo  c.est geven. Je moet maar durven...

 
Muur terug naar boven
 

Eurlings dreigt met draconische straffen als zijn spionagekastje niet werkt en de Jager gaat mensen belonen die hun buurman-met-zwart-geld verraden. Als er nog meer van deze Stasi-methodes ingevoerd worden moet de overheid een muur om Nederland bouwen om te voorkomen dat burgers dit multikulti-paradijs gaan ontvluchten...

 
15 november 2009
Kilometerheffing terug naar boven
 

Wat een ondoordacht "kostenneutraal" plan om de files te verminderen. Advies aan minister Eurlings: Schaf per 1 januari 2010 alle wegenbelasting en BPM af en verreken dit met een opslag op de brandstofaccijns. En voer tegelijkertijd een (te betalen) spitsvignet in. Dit heeft de volgende 9 voordelen: snelle moeiteloze invoering - via de pomp betalen zuinige, weinig CO2-uitstotende autootjes minder en dikke slurpers meer - buitenlanders betalen mee - door het spitsvignet worden de snelwegen tijdens de spits ontlast en verminderen de files - de ruim 4 miljard kostende invoer van het "Eurlings-systeem" kan besteed worden aan verbetering en uitbreiding van het wegennet - de provincies hoeven geen nieuwe belasting te verzinnen om de inkomstenderving te compenseren - geen "big brother is watching you" toestanden - besparing op uitvoeringsambtenaren - besparing op miljoenen maandelijks te verzenden milieu-onvriendelijke nota's. Tel uit je winst, minister!

 
13 november 2009
Vernieuwing terug naar boven
 

Na de (voornamelijk linkse) plucheplakkers beginnen nu via VNO-NCW ook de bonusgraaiers een hetze tegen de PVV en zijn leider Geert Wilders. Een beter bewijs dat Nederland "kamerbreed" hard toe is aan vernieuwing is er niet.

 
11 november 2009
Onbetrouwbaar terug naar boven
 

Ondanks het duidelijke advies van minister Klink blijven veel mensen hun twijfels houden over het nut van een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Dat nu is het rechtstreekse gevolg van een onbetrouwbare overheid die alles in duistere achterkamertjes bekonkelt en het volk onwetend probeert te houden. Zij wordt daarom (terecht) niet zonder meer geloofd.

 
9 november 2009
Beroepsrisico terug naar boven
 

De inbreker die de vrouw des huizes met een riek verwondde en die vervolgens door haar toegesnelde vriend het gevecht om de riek verloor en zelf het slachtoffer van zijn agressie werd zal door het Openbaar Ministerie wel weer als slachtoffer van onze verdorven maatschappij gekwalificeerd worden "die een treurige jeugd heeft gehad en van een schamele uitkering moest leven". En de moedige redder van zijn vriendin aanklagen wegens doodslag. Wanneer wil Justitie eindelijk eens begrijpen dat inbrekers - net zoals brandweerlieden, straaljagerpiloten, politiemannen, circusartiesten en militairen - een beroepsrisico lopen en dat verdedigers van lijf en/of goederen zelden of nooit als de schuldigen aangemerkt kunnen worden. Maar de edelachtbare heren zullen vanuit hun ivoren torens meesmuilend lachen om zulke domme burgerpraat...

 
Kroes terug naar boven
 

Nu hébben we eindelijk een eurocommissaris - en nog wel een vrouw - die om haar aanpak en inzet internationaal gewaardeerd wordt en die graag haar heilzame werk voort zou willen zetten maar die wordt afgeserveerd door onze huidige regering "omdat er nu een CDAer of PvdAer aan de beurt is". Deze kneuterige partijpolitiek slaat niet alleen toe in eigen land waar de coalitie ondanks het afbrokkelende vertrouwen stug aan het pluche blijft plakken, maar nu dus ook in Europa. En dan maar verwonderd zijn dat de burgers geen enkel vertrouwen meer hebben in de politiek en hun toevlucht massaal zoeken tot een vernieuwer als Wilders...

 
6 november 2009
Ter Horst terug naar boven
 

De reden waarom Guusje Ter Horst het blauw op straat wegbezuinigt is duidelijk: dan loopt zij minder kans op een alcoholcontrole.

 
5 november 2009
Pabo terug naar boven
 

Het kabinet wil dat Pabo-studenten meer les krijgen in rekenen. Dat zou een goed begin zijn. Als ze dan ook nog meer les krijgen in taal, aardrijkskunde en geschiedenis komt het misschien ooit nog goed met ons onderwijs.

 
AOW debat terug naar boven
 

Dat zowel Balkenende als Bos verstek laten gaan bij het AOW debat lijkt erop te duiden dat ook zij geen vertrouwen meer hebben in het voortbestaan van hun kabinet. Of zou het zo zijn dat Balkenende met zijn gedachten al in Brussel zit en Bos Wellink zit weg te kijken bij de Nederlandsche Bank?

 
2 november 2009
Moordenaar terug naar boven
 

De Raad van State heeft beslist dat de barbaar uit Irak die zijn schoonmoeder op een gruwelijke manier vermoord heeft een verblijfsvergunning moet krijgen "omdat hij een kind heeft". Dat betekent dus dat buitenlandse criminelen die een kind hebben de toegang tot Nederland niet geweigerd kan worden. Ik vraag mij af wie er nu gek is. Na de liefdevolle opvang van allerlei gelukszoekers is ons land nu ook het afvoerputje geworden voor buitenlandse criminelen. En de overheid zich maar afvragen hoe het komt dat de grote steden hoe langer hoe onleefbaarder worden en een groeiende stroom Nederlanders ons land gaat verlaten.

 
30 oktober 2009
Kunstijsbaan terug naar boven
 

Om Culturele Hoofdstad van Europa 2018 te kunnen worden wil Friesland gaan stunten door een 200 km lange kunstijsbaan langs de elf steden aan te gaan leggen. Wil Friesland er de zakjapanner even bijhalen? Ook al zouden er inderdaad tienduizenden mensen de 200 km lange route gaan schaatsen (wat overigens te betwijfelen valt) dan nog zou dat een investering van zo'n slordige 10.000 euro per schaatser betekenen. Ik dacht dat de Friezen een nuchter volkje waren...

 
29 oktober 2009
Democratie terug naar boven
 

Als Balkenende president van Europa wordt heeft hij dat te danken aan onze hoogste bijdrage aan de EU, dat wij in Afghanistan keer op keer voor onze lamlendige "bondgenoten" de kastanjes uit het vuur halen en dat hij ons NEE-referendum over de grondwet aan zijn laars heeft gelapt. Zo maak je je populair in het buitenland. Als JP inderdaad naar Brussel vertrekt horen er de verkiezingen te komen waar Nederland al zo lang naar snakt. Maar in de achterkamertjes is allang bekonkeld dat dat niet zal gebeuren - de PvdA zou immers weggevaagd worden en de CU kan het volk dan niet langer opzadelen met zijn "hemelse boodschap". Dus Verhagen wordt geruisloos premier en het volk moet tot 2011 wachten om zijn afkeuring over de regering uit te kunnen spreken. Dat achterbakse gedoe heet dan "democratie anno 2009".

 
27 oktober 2009
Pedofiel terug naar boven
 

Met het wetboek in zijn hand en een blinddoek voor zijn ogen heeft de rechter bepaald dat burgemeester van Gijzel een meermaals veroordeelde onverbeterlijke pedofiel geen gebiedsverbod mag opleggen. Hij mag dus ongehinderd tegenover een basisschool gaan wonen. Je zult maar afhankelijk zijn van zo'n "verlichte" voor-het-leven-benoemde rechter die je kind blootstelt aan de ongezonde lusten van zo'n viezerik.

 
26 oktober 2009
Geldsmijterij terug naar boven
 

Het ruim 100 miljoen kostende project om rechters achter de computer te krijgen dreigt op een fiasco uit te lopen omdat rechters dat niet willen. Welk ambtelijk onbenul verzint het om ruim 100 miljoen euro belastinggeld uit te geven aan een project zonder de direct betrokkenen - de rechters - daarover te raadplegen? Nederland moet bezuinigen op alles en nog wat. Door eerst alle overbodige ambtenaren die het land alleen maar schade toebrengen te ontslaan zouden we al een heel eind op de goede weg zijn. Een zakenkabinet zonder enige politieke binding zou een tweede stap kunnen zijn om onze begroting weer op orde te brengen.

 
23 oktober 2009
Ingezonden terug naar boven
 

Het volk en de raad van Tilburg zijn het zat,
met Vreeman als burgemeester van hun stad.

Het was niet alleen de misstap met het Adje-theater.
In het verleden kwam er nog wel meer boven water.

Samen met wachtgeld, snoepreisjes en noem maar op,
bracht hij Tilburg tot een miljoenen strop.

Hans Janssen en Hugo Backx waren al eerder gevlucht.
Die waren zich van het gevaar beducht.

Vreemd genoeg hebben deze twee heren nu topfuncties gekregen.
Het wordt in Nederland beloond als je iets hebt verzwegen.

De laatste druppel van Vreeman was echter de overschrijding van 1,9 miljoen.
Hr. Vreeman, gaat u nu ook aangifte tegen Hans Janssen en Hugo Backx doen?

Zonder hr. Smolders waren sommige zaken niet aan het licht gekomen,
en zaten diverse personen nu nog heerlijk in hun zeteltje te dromen.

Ik hoop dat alle bestuurders van Nederland nu hebben geleerd om eerlijk tegen de mensen te zijn.
Zo niet, dan zou ik zeggen: verdwijn!

Groeten A v B uit O

 
21 oktober 2009
Basisschool terug naar boven
 

De onderwijsraad acht het onontkoombaar dat door de bezuinigingen klassen van meer dan 28 kinderen zullen ontstaan wat blijvend negatieve gevolgen voor de leerlingen zal opleveren. Kletskoek! In mijn tijd bevatten de klassen 40 tot 50 leerlingen, had de meester nog gezag en leerden we onder meer uitstekend rekenen, lezen, schrijven en aardrijkskunde. Daar heb ik mijn hele leven plezier van gehad en durf elke 50minner uit te dagen in hoofdrekenen, foutloos schrijven en zonder kaart of Tomtom door Europa te rijden. Goed onderwijs is niet afhankelijk van een grote zak met geld.

 
16 oktober 2009
Escalatie terug naar boven
 

Minister van Middelkoop wil koopvaardijschepen voor de Somalische kust niet begeleiden omdat hij vreest voor een geweldsescalatie. Wat een laffe prietpraat van een Defensieminister! Als hij zo bang is voor geweld moet hij ook niet in Afghanistan willen blijven waar door onze aanwezigheid zelfs doden vallen.

 
Referendum terug naar boven
 

Velen pleiten ervoor een referendum te houden over de voorgenomen verhoging van de AOW-leeftijd. In feite is een referendum de meest pure vorm van democratie: het volk beslist dan echt over zaken die ertoe doen. Maar na het grondwet-referendum - dat massaal werd afgestemd - zal onze regering niet vlug meer een referendum aandurven. Die regelt heikele zaken liever in achterkamertjes met alle gordijnen potdicht.

 
13 oktober 2009
Ziektekosten terug naar boven
 

Er blijken vele trucs te zijn om de kosten van de gezondheidszorg ‘op peil’ te houden: tandartsen die bij alles een foto maken of allerlei handelingen afzonderlijk in rekening brengen. Specialisten die een patiënt eerst het hele ziekenhuis laten zien, inclusief scans, voordat ze een simpele diagnose stellen. En huisartsen die zelf patiënten doorverwijzen naar de (peperdure) huisartsenpost als deze zich buiten hun werktijd melden. Maar ook het registreren van reeds toegestane vervolgrecepten blijft soms in handen van de doktersassistente in plaats van de apotheek. De reden zal toch niet zijn dat dan telkens de kosten van één doorgemaild recept in rekening (kunnen) worden gebracht?

 
Tekortkomingen rechtsbijstand terug naar boven
 

De rechtsbijstand voor ‘minvermogenden’ wordt niet alleen door illegale asielzoekers en hun advocaten misbruikt. Er zijn voorbeelden bekend van asocialen die met opeenvolgende rechtszaken proberen voordelen af te dwingen, waar ze geen recht op hebben. Wat dit de samenleving kost – ook in beslag op de capaciteit van rechtbanken – laat zich nauwelijks becijferen. In één concreet geval meer dan € 40.000. Intussen heeft iemand die door hard werken net iets meer inkomen heeft, nergens recht op. Banken, verzekeraars en overheid kunnen deze situatie uitbuiten door betrokkene financieel ‘dood’ te procederen. Het verdient daarom overweging om het systeem zodanig te wijzigen dat niemand méér dan 10% van zijn netto-jaarinkomen kwijt is aan een rechtszaak die door de Raad voor Rechtsbijstand is geaccepteerd. Het benodigde geld voor aanvullende rechtsbijstand is dan eenvoudig te vinden door een betere screening van het dossier en dus een betere motivering door de belanghebbende advocaat. Dit zou ook voor een hoger beroep moeten gelden. De andere maatregel – geen advocaat voor een civiele procedure met een belang van minder dan € 25.000 – wordt reeds voorzien.

 
Miskleun terug naar boven
 

De raadsleden die burgemeester Vreeman (PvdA) naar Tilburg haalden, hebben inmiddels de les geleerd: een vos verliest wel zijn haren, maar… Na een serie misstanden en onverkwikkelijkheden, waaronder de nevenactiviteiten, de snoepreisjes, de wachtgeldfraude, het Midi-theater en de verspillingen aan ‘kunst’(draaiend huis op rotonde) lijkt het politieke leven van Vreeman voor de tweede maal te worden onderbroken. Het is tijd dat de PvdA-elite wordt afgerekend op de vele miskleunen, want de burgers hebben hun buik vol van rode regenten.

 
Kolonialisme terug naar boven
 

Dat de paus over kolonialisme spreekt zonder te beseffen wat de Roomse kerk op haar geweten heeft, is verbijsterend. Eeuwenlange misleiding, onderdrukking, financiële uitbuiting, machtsmisbruik, voortplantingsdwang, sadisme tegenover kinderen en bescherming van verkrachters werd gecombineerd met steun aan dubieuze regimes. Nu deze regimes verdwijnen blijkt de kerk gewoon door te gaan met haar ´koloniale´ politiek en ergerlijke zelfverheerlijking.

 
Immigranten terug naar boven
 

De VN heeft het licht gezien. Terwijl in Europa de werkloosheid in de richting van 30 miljoen stijgt en landen de problemen van illegalen al niet meer kunnen oplossen, pleit de VN voor soepele toelatingsregels, met name voor ongeschoolden. De oude smoezen van het asiel- en vluchtelingenvraagstuk laat men eindelijk vallen, maar er komen nieuwe linkse argumenten voor terug. Zouden ze in New York soms weten dat het slecht gaat met de PvdA of is men gewoon te laf om de feiten te noemen zonder toestemming van de paus: overbevolking!

 
Defensieteam terug naar boven
 

Een bankdirecteur die zich druk maakt over sportploegen terwijl zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op een geheel ander terrein ligt (sorry, lag), had een waarschuwing moeten zijn voor staatssecretaris De Vries van Defensie. Maar neen, ook daar geeft men liever € 150.000 belastinggeld per jaar aan een team van autocrossers, en nog andere bedragen aan sporten die ook niets met defensietaken te maken hebben, dan dat men eindelijk eens laat zien dat het Defensiebudget werkelijk omhoog moet. Want zolang de zelfverheerlijking van de defensietop in de media tonnen mag kosten door allerlei wervingsonzin te sponsoren, staat de geloofwaardigheid van het beweerde geldgebrek ter discussie.

 
Kernreactor terug naar boven
 

Zeeland en Noord Holland lobbyen heftig om de bouw van een nieuwe kernreactor binnen te halen. Gezien de enorme achterstand die Nederland heeft op het gebied van kernenergie zou het een wijs besluit zijn om twee nieuwe reactors te bouwen. Is iedereen blij - op de kernschuwe PvdA na die de klok nog steeds 50 jaar terug wil zetten.

 
12 oktober 2009
Vaccinatie terug naar boven
 

Volgens Marie-Paule Kieny, hoofd van het vaccinatieonderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, is één enkele vaccinatie voldoende om bescherming te bieden tegen de Mexicaanse griep. Maar volgens viroloog Dr. Osterhaus zijn twee vaccinaties noodzakelijk. Spelen hier dan toch de door u ontkende commerciële motieven een rol, mijnheer Osterhaus?

 
9 oktober 2009
Immigratie terug naar boven
 

De kosten van immigratie bedragen in België 7,7 miljard per jaar, terwijl de criminaliteit voor 70% met allochtonen te maken heeft welke bovendien 60% van de sociale woningen bezetten. En de werkloosheidsuitkeringen zijn navenant. Gezien de insteek van onze "verlichte" linkse politici zullen die cijfers in Nederland waarschijnlijk aanzienlijk hoger liggen. Maar minister van der Laan weigert ons daar inzicht in te geven - de linkse kerk houdt ons liever onwetend. Die maakt zich liever druk om de 600.000 euro die ons regeringsvliegtuig kost om de Oranjes te vervoeren. Je moet uiteindelijk je prioriteiten weten te stellen...

 
1 oktober 2009
Wakker Nederland terug naar boven
 

Het Commisariaat voor de Media en minister Plasterk willen nog geen positief advies geven zolang zij geen zekerheid hebben dat alle banden tussen WNL en de Telegraaf zijn beëindigd. Gezien de linkse voorkeur van het Commissariaat en de minister zullen zij naar wegen zoeken om de toegang tot het publieke bestel af te wijzen. Is het daarom wel wijs dat hoofdredacteur Sjuul Paradijs telkens - zowel in de krant als op de TV - zo prominent aanwezig is als het om Wakker Nederland gaat? Als je een hond wilt slaan kun je altijd wel een stok vinden. En die stok hoeven ze dan niet te zoeken - die wordt hun aangereikt.

 
28 september 2009
Democratie terug naar boven
 

Volgens onderzoek van Maurice de Hond wil de kiezer de rijksbegroting op orde krijgen door te bezuinigen op het aantal ambtenaren, het verlagen van de defensiekosten, via hogere belasting voor veelverdieners en het mes zetten in ontwikkelingshulp. Als premier Balkenende een echte democraat is weet hij nu dus wat hem te doen staat en kan hij alle onderzoekers die over een half jaar verslag moesten uitbrengen naar huis toe sturen. Ik vrees echter dat partij- en persoonlijke belangen een hogere prioriteit zullen hebben...

 
24 september 2009
Doorzichtig terug naar boven
 

Minister Verhagen laat een balletje op voor nogmaals een verlenging van onze missie in Afghanistan. Een doorzichtige truc. Op deze manier hoopt hij een wit voetje te halen bij president Obama die dan wellicht druk op Brussel uit wil oefenen om Jan Peter Balkenende aan de topbaan te helpen waarvoor hij al zolang aan het lobbyen is. En als JP naar Brussel vertrekt staat Verhagen op de nominatie om hem als premier op te volgen. Zo werkt dat dus in de politiek.

 
21 september 2009
Justitie terug naar boven
 

De blunders van Justitie volgen elkaar in rap tempo op. Nu blijkt weer dat de gesprekken op Meld-Misdaad-Anoniem helemaal niet zo anoniem blijken, afgeluisterd en opgenomen worden en zelfs in het strafdossier terechtkomen zodat de criminelen weten wie hun verlinkt heeft. En dat lijkt me voor de tipgever geen geruststellende gedachte. Voor de verantwoordelijken volgen er echter geen sancties - die blijven gewoon hooghartig achter hun bef zitten. Nederland begint op een bananenrepubliek te lijken.

 
20 september 2009
100 miljoen terug naar boven
 

In plaats van te bezuinigen, gaat dit kabinet gewoon door met de linkse hobby’s. 7.000 extra asielzoekers kosten ons 100 miljoen; dat is € 14.000 per man/vrouw en meer dan € 40.000 per gezin van drie. Alleen om hier binnen te komen, terwijl tenminste 80% geen echte asielzoeker is! Hoog tijd dat de vragen van Wilders volledig worden beantwoord, met name over de uitgaven van Justitie.

 
100 miljoen per dag terug naar boven
 

Inmiddels loopt de staatsschuld op met 100 miljoen per dag! Volgens minister Bos is dat nog geen reden tot bezuinigen, waarmee hij hetzelfde gedrag vertoont als de graaiende bankiers die met belastinggeld uit de gevangenis moesten worden gehouden. Want geld blijven uitgeven aan de verkeerde dingen die niets met werkgelegenheid te maken hebben, is even dwaas. Zoals de ontwikkelingshulp, het milieu in corrupte landen (denk aan Brazilië, Indonesië en Rusland), het ministerie van Economische zaken, kansloze arbeidsbemiddelingsprojecten, wachtgelden voor ontslagen ambtenaren die gewoon aan het werk zouden moeten blijven, de binnenstromende buitenlanders, de Antillen, de EU, de medische miljonairs, de topsport, de milieumaffia (windmolenparken, ‘groene’ stroom en andere subsidies), de kunstsubsidies, de universiteiten, de provinciale besturen, de omvang en vergoedingen van de Eerste en Tweede Kamer, het koningshuis, de falende Jeugdzorg, en de AWBZ. Want als er geen enkel onderwerp taboe is, dan kan Bos vandaag al beginnen met bezuinigen: te beginnen bij de waterschappen, het ministerie van Buitenlandse zaken en de ministeriële auto’s van dit kabinet. En kijk dan meteen even naar het aantal ambtenaren in de WAO en naar de absurde prepensioenregelingen. Onderwijzer, bestuurder, politieagent en diplomaat zijn namelijk geen zware beroepen.

 
Boven de wet terug naar boven
 

Het koningshuis, commissarissen van de Koningin, bankdirecteuren en sommige ministers hebben één ding gemeen: de arrogante gedachte dat men boven de wet staat. Wie de schandalen van de afgelopen periode op een rij zet, kan slechts één conclusie trekken. Weg met al die privileges die vooral tot misbruik leiden, weg met die persoons-verheerlijking waardoor alle kritiek wordt gesmoord, weg met de ‘inspraak’ van verdachte politiebazen in het onderzoek tegen henzelf, en weg met commissarissen van de Koningin die menen dat de vlag van hun erebaantje een modderschuit kan sieren.

 
Gemist terug naar boven
 

Saamhorigheid, bezuinigen, rechtsorde, sterkste schouders, sociaal, eerlijk delen; het zijn termen waarmee dit kabinet het gebrek aan moed om voor echte veranderingen te kiezen, versluiert. En ook in de troonrede zijn ze dus terug te vinden. Nu wordt van het koningshuis geen deling verwacht van het soort risico’s die onze soldaten in Afghanistan moeten accepteren, maar 40 miljoen euro beveiligingskosten per jaar is een heleboel geld. Doch er verandert helemaal niets in al die overbodige privileges: geen bezuiniging op de salarissen voor het koningshuis, geen solidariteit door belasting te gaan betalen, geen ‘transparantie’ over de geheime vermogenstransacties van de Oranje-elite en geen arrestaties onder de bancaire vriendjes. Die voorbeeldrol door ‘ons soort mensen’ wordt node gemist en daarmee ontbreekt hun geloofwaardigheid.

 
18 september 2009
Interim premier terug naar boven
 

Dit pappen-en-nathouden kabinet kan geen kikker van de kant af kan duwen maar weigert nochtans op te stappen. Wordt het daarom niet eens tijd ons land als een bedrijf interim te laten besturen door een kundige manager? Ik denk hier bijvoorbeeld aan een figuur als Ad Scheepbouwer die de praktisch failliete KPN in een paar jaar tijd uit het moeras getrokken heeft en omgeturnd tot een winstgevend bedrijf. Nederland heeft nu daadkracht nodig en geen partijpolitiek!

 
16 september 2009
Partijpluche terug naar boven
 

Terwijl de financiële crisis al een jaar voortduurt komt premier Balkenende nu pas op het idee te gaan "verkennen" welke maatregelen nodig zijn om de crisis het hoofd te bieden. En daar maar liefst een half jaar voor uittrekt! Is onze regering nu werkelijk zo onnozel of is er iets anders aan de hand? Iets anders dus. In 2010 en 2011 zijn er verkiezingen en in de peilingen staan de regeringspartijen er belabberd voor. Als de regering dus nu de broodnodige harde maatregelen zou treffen zullen zij bij die verkiezingen gedecimeerd worden c.q. van het politieke toneel verdwijnen. Om hun hachje te redden stellen zij die daarom zo lang mogelijk uit. Het partijpluche gaat bij hun dus voor het landsbelang. Misselijkmakend - dat schrééuwt om vervroegde verkiezingen!

 
14 september 2009
Asielzoekers terug naar boven
 

Wat iedereen al wist wordt nu eindelijk ook door staatssecretaris Albayrak toegegeven: de opvangkosten van gelukszoekers (die zich asielzoekers noemen) lopen gierend uit de hand. Maar terwijl Nederland krom ligt om de kredietcrisis op te vangen mag van de PvdA dààr niet op bezuinigd worden. En evenmin op de "ontwikkelingshulp" aan dictatoriale en corrupte regimes. Prominent PvdA-econoom Vermeend probeert de partijtop wakker te schudden om deze geldverslindende hobby's op te geven en ook kernenergie weer bespreekbaar te maken. Maar of er naar hem geluisterd gaat worden? Ik vrees van niet.

 
11 september 2009
3D terug naar boven
 

Een kroonprins die wat over de Taliban en de ‘Nederlandse’ 3D aanpak in Afghanistan mompelt, zonder kennis van zaken. Ongepantserde voertuigen worden intussen van de weg geblazen, lokale informanten gemarteld, lichtzinnige westerse journalisten ontvoerd en ten koste van meerdere doden bevrijd, terwijl we in Irak alleen geld (‘development’) hebben achtergelaten. In Afghanistan staat de D vooral voor drugs en discriminatie (van vrouwen, niet-moslims en politieke tegenstanders). De gerespecteerde generaal Van Uhm beseft dit en pleit terecht om achter onze soldaten (‘defencse’) te blijven staan, hetgeen niet hetzelfde is als achter onnozele politici (‘diplomacy’) te moeten blijven staan. Veteranen uit Nederlands-Indië hebben dit met 6.200 achtergelaten doden geleerd. En dan is er nog een CDA-Kamerlid dat zeker meent te weten dat door ons ook ‘democracy’ in Afghanistan wordt gebracht, zonder te beseffen dat die D er helemaal niet bij hoort in een moslimland met vele stammen en een corrupte regering, ongeacht of er ‘verkiezingen’ worden gehouden. Zelfs in Antwerpen weten agressieve moslims en hun imams nog steeds niet wat democratie betekent.

 
Bonnetjes terug naar boven
 

Het blijkt dat de Balkenendenorm voor sommige ministers beduidend méér omvat dan hun salaris plus pensioen plus vaste onkostenvergoeding plus vrij reizen plus 2 maanden vakantie plus een royale wachtgeldregeling. En deze figuren moeten over bezuinigingen beslissen, bankiers ‘beëdigen’, anderen controleren en integriteit uitdragen. Als ze dan nog competent waren, maar een minister van Binnenlandse Zaken die beweert dat er bij de politie geen capaciteitsvermindering komt, terwijl de korpsen zichzelf al decimeren om het management in stand te kunnen houden, kan beter zelf vertrekken. Overigens, wie zou de bonnetjes van al die politiebazen controleren?

 
Obama-gate terug naar boven
 

Ooit werden er in de VS mensen die alleen maar verdacht werden van communistische sympathieën, genadeloos vervolgd. En kritiek op de regering betekende uiteraard dat je toen zeker een communist was. Langzamerhand is er onder Obama een tegengestelde stroming ontstaan: kritiek op de regering betekent nu dat je géén communist bent. Dit lijkt niet alleen te gelden voor de intelligentsia, met name op de universiteiten, maar evenzeer voor de media en ambtenaren. Intussen worden de burgers gehersenspoeld door de wereldvreemde boodschappen van de president en de kliek daaromheen. Benieuwd wanneer de FBI een boekje open doet over de politieke roversbenden binnen de machtsstructuur van de linkse Democraten, hun ideële geestverwanten in buitenlandse dictaturen, maar ook in Nederland, en over de schade die inmiddels werd aangericht. Dat is beslist méér dan 200 miljard euro.

 
Onderzoek terug naar boven
 

Twee onderzoekers van het Sociaal en Cultureel Planbureau hebben vastgesteld dat jeugdige criminelen begeleiding nodig hebben om op het rechte pad te blijven na hun straf. Waarom dit nog onderzocht moest worden is een raadsel, want het echte probleem – waarom al die dure instanties falen – werd nooit onderzocht, zelfs niet door de Nationale Ombudsman. Alle overbodige aanbevelingen konden dan ook zo overgeschreven zijn uit een folder van de Jeugdzorg, de Kinderbescherming of de Reclassering. Misschien toch maar beter als de Algemene Rekenkamer dit soort ‘onderzoeken’ doet, dan weten we meteen waar die honderden miljoenen wel aan zijn besteed.

 
Paniekzaaiers terug naar boven
 

Een burgemeester die (vanwege de media-aandacht?) bedenkt dat er 200 hooligans naar zijn stad komen, daar echter geen bewijs voor heeft en vervolgens beweert dat al die kosten en ophef nuttig waren.
Een minister die geen antwoord wil geven op vragen van de PVV (dus van de kiezers), omdat men niet weet wat er met de informatie wordt gedaan. Gewoon: mensen duidelijk maken hoe ze de afgelopen 40 jaar zijn voorgelogen. En dat heeft niets te maken met het beweerde aanzetten tot protesten tegen twee paspoorten.
Een andere minister die allerlei onheil van kernenergie verwacht en zich laat intimideren door de milieumaffia die ook ‘mogelijke’ rampen voorspelt als de Westerschelde wordt uitgediept. En een linkse wethouder die alsnog de aanleg van de A-4 wil tegenhouden vanwege zijn eigen paniekanalyse. Geen wonder dat veel politici alleen geschikt zijn voor overheidsbaantjes.

 
5 september 2009
Dwaallichten bij Justitie terug naar boven
 

Een bloemlezing uit de recente berichten over Justitie levert het volgende beeld op: een illegale Turkse verslaafde die al meerdere geweldsdelicten heeft gepleegd, loopt hier vrij rond tot hij een vrouw vermoordt. Een Ethiopische groep die hier naartoe is gehaald omdat men beweert circusartiest te zijn, blijkt in zijn geheel asiel te eisen zonder dat Justitie denkt aan mensensmokkel en uitzetting. Een meervoudige moordenaar die bovendien psychisch gestoord is, krijgt buiten de rechter om een tbs-behandeling en ‘dus’ verlof. Justitie beweert niets te kunnen doen tegen deze verknipte regeling. Frauderende Turkse en Marokkaanse ouders die minder dan € 10.000 aan onterechte kinderbijslag hebben verduisterd, worden niet strafrechtelijk vervolgd. En krijgen daarmee ook geen strafblad. En zo wordt onze rechtsstaat verziekt door allerlei dwaallichten.

 
Losgezongen terug naar boven
 

Niet alleen Doekle Terpstra is de weg kwijt als het gaat om nog meer buitenlanders toe te laten. Eurocommissaris Barrot wil nu ook economische vluchtelingen toelaten in Europa waar zich al tientallen miljoenen werklozen bevinden en miljoenen illegalen. Kennelijk weet Brussel niet dat er alleen al 250 miljoen kinderen onder het armoedecriterium vallen, met name in landen waar de ouders geen enkele verantwoordelijkheid kennen voor geboortebeperking. En vanuit Europa behoeven we niet alleen naar Afrika of Zuid-Amerika te kijken, want in oostelijke en zuidoostelijke richting wonen nog eens honderden miljoenen in bittere armoede.

 
Warhoofd terug naar boven
 

Doekle Terpstra heeft eerder getoond spoken te zien of een opportunistisch warhoofd te zijn. En terwijl nu onze universiteiten en hogescholen niet weten waar ze de talrijke studenten moeten onderbrengen. In Noord-Brabant afgestudeerden worden gesubsidieerd bij gebrek aan betaald werk, maar Terpstra beweerd dat we meer hoogopgeleide buitenlanders moeten toelaten. Vervolgens blijkt het om buitenlanders te gaan die juist niet zijn opgeleid, want dat moet dan hier gebeuren.

 
WRR-opdracht terug naar boven
 

Nu in meerdere wetenschappelijke onderzoeken is geconcludeerd dat miljarden aan ontwikkelingshulp grotendeels worden verspild, is het bla-bla van de heer Koenders niet langer toereikend om de feiten te maskeren. Hoog tijd dat de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid nu eens zelf met een objectief rapport komt. D.w.z een opdracht krijgt waarbij het resultaat niet bij voorbaat vaststaat.

 
19 augustus 2009
Beveiliging terug naar boven
 

Het schijnt dat je tegenwoordig niet meer meetelt als je niet een paar kleerkasten als beveiligers om je heen hebt lopen. Nou weer opperlootjesverkoopster Yvonne van Oord omdat zij "ernstig bedreigd" zou zijn door ontevreden klanten die geen prijs gewonnen hadden. Wat een onzin. Ikzelf ben een tijd lang telefonisch bedreigd geweest door moslims omdat ik wat grappigs over Mohammed had geschreven. Maar het kwam niet in me op om daarvoor beveiliging te vragen. De enige die echt beveiliging nodig had was Pim Fortuyn. Maar die kreeg het niet omdat de linkse kerk zijn bloed wel kon drinken. En dat bloed hebben ze gekregen...

 
17 augustus 2009
Hermandad terug naar boven
 

Als reljongeren een politiebureau in Slotervaart belagen en de ruiten ingooien blijft de politie angstig binnen. Als zogenaamde krakers een hele wijk terroriseren met knalharde "muziek" worden ze door de politie gecomplimenteerd voor hun truc en als ze dan straalbezopen in hun auto's wegrijden heeft de politie "andere prioriteiten". Maar o wee als je 5 km te hard rijdt of 5 minuten te lang parkeert dan zijn de wetsdienaren er als de kippen bij om een vette bon uit te schrijven. Ik heb heimwee naar Bromsnor...

 
14 augustus 2009
Geheugenverlies terug naar boven
 

Minister Bos heeft met zijn uitspraken over het onbeschofte salaris van de Staatsloterijdirectie aangetoond dat geheugenverlies tot gebazel leidt. Ten eerste was hij zelf verantwoordelijk voor de bevestiging van het salaris van de directeur in 2007 toen hij al riep dat er moest worden ingegrepen. En voorts heeft dat niets met de semi-publieke sector te maken, maar met ruggengraat. Als een CAO verbindend kan worden verklaard, dan kan zeker de Balkenende-norm worden toegepast bij alle instituten die onder toezicht van de overheid vallen.
Mogelijk moet ook de minister van Defensie wakker worden vanwege de onnozele hals die de F-16 meent te moeten vergelijken met een Russisch gevechtsvliegtuig en daarbij kennelijk vergeet dat de Koude oorlog reeds 20 jaar voorbij is. Beter is een vergelijking met Noord-Korea, Iran, Pakistan of zelfs China.

 
Gezag terug naar boven
 

De Nederlandse bank heeft iedere geloofwaardigheid verloren, dus de heer Wellink moet niet zeuren over ondermijning van zijn gezag, maar opstappen. Daarentegen stijgt het gezag van een gemeente die gezond verstand toont en subsidie weigert aan ouders die menen dat hun kinderen recht hebben op een clownsoptreden voor € 365, want het is vakantietijd. Dit voorbeeld zou moeten worden gevolgd door de zorgverzekeraars die nu niets weigeren aan frauderende ziekenhuizen, falende verzorgingshuizen en zakkenvullende tandartsen. Een (anoniem) meldpunt zou een stortvloed van financiële misstanden opleveren, die allemaal bijdragen aan de gigantische kostenstijging en aan het toenemende gezagsverlies van de minister, de inspectie en de politiek.

 
Klantenservice terug naar boven
 

Veel bedrijven beschikken over een Klantenservice die telefonisch de communicatie met de (klagende) klanten verzorgt. Op brieven staat dan vaak geen correspondentieadres meer, want wie schrijft heeft bewijs, nietwaar. Zo ook bij T-Mobile: na een reeks telefoontjes en zes brieven zonder resultaat, gaf men eindelijk een ‘goed’ advies. Probeert u eens een aangetekende brief! Het kan echter ook anders: na meerdere brieven en een klacht, kwamen er alsnog excuses én de belofte dat het nu echt ging worden geregeld; zowel bij Essent als CZ Zorgverzekering.

 
Ontwikkelingshulp verdraagt geen bezuiniging? terug naar boven
 

Indien het waar zou zijn dat 35.000 Nederlanders hun inkomen danken aan de 5 miljard of meer die jaarlijks aan ontwikkelingshulp wordt gespendeerd, dan moet er snel een onderzoek worden gedaan naar wat er nog overblijft. Gemiddeld kost een ontwikkelingswerker € 50.000 per jaar; dus totaal 1,75 miljard euro. Daar komen nog bij de (salaris)kosten van de internationale organisaties die met ons geld ‘hulp’ verlenen, zoals de EU, de VN, Artsen zonder grenzen, IMF en de Wereldbank. Vervolgens beweren deze organisaties dat ze via lokale betaalde medewerkers opereren en dat er gemiddeld slechts 10 – 20 % door corruptie verdampt. Daarmee wordt bevestigd dat volgens internationale schattingen nog geen 25% van die 5 miljard voor daadwerkelijke hulp wordt gebruikt en de rest voor corruptie, reiskosten en allerlei figuranten met een ambtenarenstatus. Geen wonder dat de PvdA niet wil bezuinigen op deze verspillingen: allemaal ‘Melkert’-banen.

 
Protesten terug naar boven
 
Waar zijn de protesten gebleven tegen de behandeling van gevangenen? Neen, niet de terreurverdachten in Guantanamo Bay, maar de onschuldigen in Iran, Noord-Korea, Rusland, Cuba, China, Myanmar en bij linkse regimes in Zuid-Amerika. Is de demonstratiesubsidie op of ging het helemaal niet om die ‘zielige’ gevangenen, maar om de VS?
 
UWV terug naar boven
 

Bij de ongelooflijke kostenpost van naar schatting 200 miljard, die met het binnenhalen van allochtonen in de afgelopen veertig jaar is verbonden, mag onderzoek bij de UWV niet achterwege blijven. Want het verstrekken van illegale uitkeringen zonder sollicitatieplicht is even ergerniswekkend als het aanvullen van de AOW van ‘Nederlanders’ met twee paspoorten, die geen recht hebben op het volledige bedrag. Bovendien maakt de UWV daarmee een discriminerend onderscheid.

 
11 augustus 2009
Spionage terug naar boven
 

Eén op de 78 Britten wordt door de overheid bespioneerd. Hoe die cijfers in Nederland liggen is niet bekend of wordt niet bekend gemaakt. Maar dat gaat voor automobilisten wel één op één worden zodra het rekeningrijden een feit is. Big Brother houdt dan elke automobilist 24 uur per dag in de gaten. De privacy-wetgeving geldt kennelijk niet voor de overheid.

 
6 augustus 2009
Regelgeving terug naar boven
 

Door regelgeving heeft pedofiel en lustmoordenaar Geert B. jarenlang de dans kunnen ontspingen. Wanneer ik aan de zedenpolitie doorgeef dat een notoire pedofiel bij mij in de buurt kleine kinderen mee naar huis had genomen kwamen vroeger direct rechercheurs poolshoogte nemen. Nu niet meer. Argument van de politie: als wij bij hem aanbellen doet hij gewoon niet open en staan wij machteloos. Als dàt niet een goede reden zou zijn om de regelgeving aan te passen weet ik het niet meer. Justitie geeft op zo'n manier pedofielen vrij spel om kinderen te verkrachten of te vermoorden!

 
31 juli 2009
Wanbeleid terug naar boven
 

Het gemeentebestuur van Amsterdam doet er alles aan om de toerist buiten de deur te houden. De bekende musea dicht, de halve stad een bouwput voor de tot mislukking gedoemde noord-zuidlijn, de hoogste parkeertarieven, het befaamde red-light district gehalveerd, een verbod om staande een pilsje te drinken, de softe aanpak van de (Marokkaanse) straatcriminaliteit en ga zo maar door. Maar ze laten de coffeeshops ongemoeid zodat er toch nog junks komen om wat "leven in de brouwerij te brengen".

 
Arbeidsongeschikt terug naar boven
 

In Den Bosch is een drammerige moslima arbeidsongeschikt geworden, omdat ze haar zin niet kreeg van haar werkgever. Daarmee voorkomt ze dat ze haar recht op een uitkering verliest. Hoe lang laten we ons nog belazeren door dit soort profiteurs en hun advocaten?

 
AWBZ terug naar boven
 

De miljarden voor de AWBZ-kosten blijken niet anders dan een staatsruif te zijn voor duizenden gesubsidieerde instanties. Zelfs het Leger des Heils wordt er royaal mee gevoed. Om die reden moeten deze subsidies zeker worden meegenomen in het onderzoek naar de kosten van allochtonen én illegalen, doch tevens in een onderzoek naar de controle op de besteding van belastinggeld. De schandalen rond de Rotterdamse Pauluskerk, de deelgemeentes van Amsterdam en bij de provincie Noord-Holland kunnen hierbij als een waarschuwing worden beschouwd.

 
Belastingboete terug naar boven
 

Het zal niet iedereen zijn opgevallen, maar volgens de belastingtelefoon staat er in de wet dat uw belasting reeds betaald moet zijn vóórdat u het inkomen over de tweede helft van dat jaar heeft ontvangen. Want op 1 juli gaat de heffingsrente in, gevolgd door de invorderingskosten, gevolgd door de aanmaningkosten, gevolgd door de deurwaarderskosten. Het idee dat u zelf een belastingaangifte doet over uw feitelijke inkomen, moet u dus snel laten varen. De belastingdienst is de baas over uw aangifte op straffe van een boete verpakt in een ‘fraaie’ naam.

 
Bij gebrek aan gezond verstand terug naar boven
 

De provincie Noord-Brabant heeft weer eens een gedeputeerde die het wiel opnieuw gaat uitvinden. Kenniswerkers worden momenteel ontslagen om dat er te weinig werk is op hun gebied. De provincie verleent nu subsidie waarmee wel 20 man een eigen bedrijf mogen opzetten zodat het beetje werk dat er nog is over méér bedrijven verdeeld moet worden. Daardoor gaat het bij hun voormalige werkgever(s) straks nog slechter en vallen er nieuwe ontslagen of gaan bedrijven zelfs failliet. Hoeveel gezond verstand heb je eigenlijk nodig om gedeputeerde te mogen worden?

 
Leugens en nog eens leugens terug naar boven
 

Over welk onderwerp heeft dit kabinet en in het bijzonder de minister-president niet gelogen? Doorhalen indien niet van toepassing: de kosten van de JSF, de kosten van de gezondheidszorg, de kosten van illegalen en allochtonen, de netto-kosten van de EU, de kosten van het koningshuis, de missie in Afghanistan, de vermindering van de ambtenaren (er zijn er tienduizenden bijgekomen, ook in gesubsidieerde organisaties), de vermindering van de bureaucratie, het onderwijs, de instroom/inburgering, de (kosten)effectiviteit van de politie, de bezuiniging op de publieke omroepen, de bestrijding van graaien en fraude bij de (semi-)overheid, de Europese grondwet met een andere kaft (en zonder referendum), de verspillingen bij Ontwikkelingssamenwerking, de kosten en omvang van de financiële crisis, de verbetering van het justitie-apparaat, de terreurdreiging, het functioneren van de Nederlandse Bank, de bescherming van klokkenluiders, de zeespiegel, de CO-2 hype, de subsidies, de werkloosheid, de uitzetting van illegalen (inclusief Somaliërs), de WAO, de kernenergie, de aanpak van criminele milieu-activisten en krakers, de PVV, de HSL, de Betuwelijn, de IND, de UWV, de WRR, de AIVD, het IMF, de VN en de Wereldbank. Heeft u niets doorgestreept? Merkwaardig met al die normen en waarden…

 
Windmolenpark terug naar boven
 

Het 200 miljoen kostende windmolenpark voor de kust van Egmond is aan het verzakken. Als grootbedrijven als Shell en Nuon voor ruim 5½ miljoen (grotendeels subsidiegeld) nog geen behoorlijke windmolen kunnen bouwen ziet de energievoorziening er voor ons land somber uit. Temeer daar de schone en veilige kernenergie voor coalitiepartner PvdA onbespreekbaar is...

 
23 juli 2009
Belgisch pardon terug naar boven
 

België heeft het domme voorbeeld van Nederland gevolgd en een pardon voor illegalen aangenomen met boterzachte criteria. Eénmalig, dat wel, maar geen mens die het gelooft. Het zal duidelijk zijn dat de problemen van Italië, Griekenland, Frankrijk en Groot-Brittannië straks de problemen van Nederland en België worden. Het verschil tussen vluchtelingen en illegalen zal verdwijnen, evenals het verschil tussen ingeburgerde en niet-ingeburgerde allochtonen. En de achterstandswijken worden kansloze wijken, vol ontevreden jongeren die op de wereld zijn gezet om hun ouders aan een verblijfsvergunning, een tweede paspoort of een inkomen te helpen. Alleen zullen de schaamteloze profiteurs onder de asieladvocaten, gesubsidieerde hulpverleners en linkse politici het blijven ontkennen.

 
Dapper terug naar boven
 

Vergeleken met de dappere mannen en vrouwen in Iran, en met sommige journalisten in dictatoriale staten elders, zijn wij hier maar slapjanussen. Zodra een Europees land eindelijk een wet maakt om de illegaliteit te bestrijden, noemen we die ‘keihard’. En in Nederland belonen we de ‘slachtoffers’ van mensenhandel in plaats van ze als illegalen te beschouwen, die hier niets te zoeken hebben. Somalische criminelen die gijzelaars doodschieten, worden beloond met losgeld. Intussen hebben onze dappere Kamerleden die ook al niets van sharia-praktijken blijken af te weten, weer recht op vakantie. Moe van wat?

 
Oranjefonds terug naar boven
 

Welke 40 miljoen zijn er eigenlijk verdampt bij het Oranjefonds: die van het incompetente bestuur, van de goedgelovige belastingbetalers of van het kroonprinselijk paar? Nog steeds werd er niemand gearresteerd, dus ook dit antwoord blijft Staatsgeheim.

 
Vakbonden terug naar boven
 

De VVD heeft eindelijk door hoe ondemocratisch vakbonden hun machtspositie hebben verworven. Dit ligt niet alleen aan de politiek, want ook de werkgevers hebben zich laten chanteren. In België kan dit zelfs leiden tot dreigen met terreuracties, het gijzelen van bedrijfsleiders of het blokkeren van stadscentra. En in Nederland? Hier hebben we met het compleet doorgeschoten stakings- en demonstratierecht een poldermodel toegelaten, waarbij wegen ongestraft kunnen worden geblokkeerd, treinen stilgezet en werkwilligen geterroriseerd. Doordat een overheid die ingrijpt eind zestiger jaren werd afgedankt, terwijl in Groot-Brittannië de gevolgen van deze lamlendigheid reeds zichtbaar waren.

 
Werkvloer terug naar boven
 

Niet alleen de hoofdcommissaris van Amsterdam kan met een stalen gezicht in de camera kijken en beweren dat hij een goed (dagelijks, maandelijks?) contact heeft met de werkvloer. Kennelijk wordt deze uitspraak erin geramd tijdens de opleiding teneinde alle kritiek van ‘buitenstaanders’ op de politieleiding te pareren. Ongeacht of het gaat over de mislukte automatisering, het lage oplossingspercentage, de verspillingen bij materieelvervanging, de paniekerige beveiligingsoperaties, de onvrede over het vrouwen- en allochtonenbeleid, of de aangiften die in de onderste la verdwijnen, het goede contact met de werkvloer lost alles op…
Waar is de tijd gebleven dat dit zo normaal werd gevonden, dat het niet als een ‘deugd’ of zelfs excuus moest worden geëtaleerd?

 
22 juli 2009
Gegraai terug naar boven
 

De bobo's van de publieke omroepen hebben hun trucendoos opgetrokken om de Balkenendenorm te kunnen omzeilen en minister Plasterk is kennelijk niet van plan of in staat dat gegraai bij de publieke omroepen te stoppen. Terwijl de oplossing zo eenvoudig is: halveer de kijkgelden die wij met zijn allen ophoesten of hef de STER op (dan zijn we ook van die hinderlijke reclamespots af). Met een kleiner budget moeten de publieke omroepen de tering wel naar de nering zetten en kunnen zij die excessieve salarissen en vergoedingen niet meer betalen.

 
17 juli 2009
IJsland terug naar boven
 

De IJslanders verafschuwen de Brusselse bureaucratie en dictatuur maar zijn "welwillend" genoeg om de bakken met EU-geld te accepteren om hun failliete economie uit het slop te halen. Je kunt je afvragen of de EU gebaat is met zo'n armlastig en recalcitrant lid? Maar zoals altijd zal Brussel wel zeggen: hoe meer zielen hoe meer vreugd. En daarbij stilletjes denken: hoe meer macht.

 
16 juli 2009
Piraten terug naar boven
 

Als in Afghanistan een Taliban-krijger in het vizier komt wordt hij zonder pardon neergeschoten. Als eveneens levensbedreigende piraten aan boord van koopvaardijschepen klimmen en de bemanning bedreigen en gijzelen worden zij na het betalen van miljoenen aan losgeld opgelucht weer uitgezwaaid. Wat is het verschil met de Taliban? Het lijkt erop dat de wapenindustrie misschien niet genoeg kan verdienen aan deze piraterij. En minister van Middelkoop speelt ergeloos het spelletje mee.

 
10 juli 2009
Huizenprijzen terug naar boven
 

In 1958 heb ik op een perceel van 120 m2 een modern huis van 240 m3 laten bouwen voor de prijs van 22.500 gulden (± 10.000 euro). Ditzelfde huis is in 2007 verkocht voor 320.000 euro! Is het daarom zo vreemd dat de huizenprijzen even in een dip zitten?

 
3 juli 2009
Wanbestuur terug naar boven
 

Dat er in een bruine kroeg zonder personeel niet gerookt mag worden is al een betuttelende maatregel waar je je vraagtekens bij kunt zetten. Maar het Amsterdamze gemeentebestuur meent daar nog een schepje bovenop te moeten doen. Als je dan naar buiten verdreven wordt om een peuk op te steken zorg er dan voor dat je geen glas in de hand hebt want dan is de kastelein wéér de pineut: drinken mag je van de Amsterdamse betweters alleen maar zittend. Hoe je dan met je glas naar buiten kunt komen zal hun een zorg zijn. Befehl ist Befehl. En het venijn wordt nog groter omdat er geen agent te zien is die een bekeuring uit komt schrijven. Dit gebeurt door stiekem foto's te maken vanuit een onopvallende auto. Het Amsterdamse wanbestuur schroomt dus niet gebruik te maken van Stasi-methodes. Je zult maar in Amsterdam wonen...

 
27 juni 2009
Aruba terug naar boven
 

De ‘premier’ van Aruba meent dat Nederland zich niet moet bemoeien met de corruptie daar. Staatssecretaris Bijleveld (CDA) is het daar kennelijk mee eens. Alsof Aruba een derdewereldland is waar we alleen geld in mogen pompen zonder vragen te stellen. Het is natuurlijk niet eenvoudig daar arrestaties te verrichten als hier alle bankiers vrijuit gaan. Dit ruggengraatloze kabinet moet daarom snel aftreden, want het laatste restje geloofwaardigheid is nu verdwenen terwijl de verspillingen gewoon worden genegeerd.

 
Definitie terug naar boven
 

Politici hebben een nieuwe list bedacht om het volk te misleiden: de definitie aanpassen. Het is nog onduidelijk of onze overgesubsidieerde cultuurpausen voor inspiratie hebben gezorgd of Russische desinformatiemanagers. Minister Cramer heeft bepaald dat kernenergie niet valt onder duurzame energie. De rijksrestaurateurs en hun zakkenvullende vriendjes hebben bepaald wat er valt onder de ‘restauratie’ van het Rijksmuseum en voorts dat de tientallen miljoenen voor het gedeeltelijk opknappen van het Paleis op de Dam ‘binnen het budget’ blijven. Wiens budget?
Inmiddels hebben Vreeman en zijn commissie bepaald dat de Amsterdamse metrobouwputten nog steeds bijdragen aan de toekomstige ‘internationale’ allure van de stad, wat dat ook moge zijn. En minister Koenders heeft een nieuwe definitie bedacht voor ontwikkelingshulp: landen waar de bevolking – dankzij westerse hulp en het gebrek aan geboortebeperking – harder groeit dan de economie, zodanig spekken met onze miljarden dat ze kunnen gaan concurreren met onze bedrijven.

 
Hoe bot kun je zijn? terug naar boven
 

Na een woningbrand in Waalwijk blijft de energierekening tijdelijk onbetaald: de bewoners liggen in een brandwondencentrum. Nadat dit aan de klantenservice van Essent is uitgelegd, blijkt de internationale aanpak van dit ‘dienstverlenende’ bedrijf reeds van kracht. Met Duitse onwrikbaarheid worden aanmaningen gestuurd, inclusief kostenverhoging, hoewel reeds werd doorgegeven dat door een gemachtigde z.s.m. de achterstallige rekeningen zullen worden voldaan. Aanpassing van deze botte procedure is echter niet mogelijk.

 
Onkosten terug naar boven
 

Dat minister Plasterk verwacht dat de Balkenendenorm voor de salarissen bij de publieke omroepen via allerlei foefjes zal worden overschreden, kan te maken hebben met zijn kennis van dezelfde ‘constructies’ bij (voormalige) politici. Zoals daar zijn: illegale pensioenafspraken, illegale wachtgeldregelingen, een vaste onkostenvergoeding én een credit card, vergoedingen voor niet-bestaande medewerkers, woontoelagen of zelfs een ambtswoning, privé gebruik dienstauto, Europese toelagen en het niet verrekenen van bijbanen. Tot dusver werd echter alleen een klokkenluider gearresteerd (Hans Smolders) maar geen dader, net als bij de banken. Het onderzoek naar de credit cards zal dan ook slechts het topje van de ijsberg onthullen.

 
20 juni 2009
Defensie terug naar boven
 

Een incompetente minister van Defensie, een zwetsende staatssecretaris, onbemande vliegtuigjes die moeten worden ingehuurd bij gebrek aan voldoende militaire capaciteit, kapers die niet mogen worden vastgehouden, de roverhoofdman Karzai waarvoor militairen mogen sneuvelen (maar geen terroristen ondervragen), geen nationaal vrouwenleger in Afghanistan maar de sharia, en een Haagse kliek die zich de stad van de internationale rechtsorde noemt. Waar hebben de mannen en vrouwen van Defensie dit aan verdient?

 
Incompetent terug naar boven
 

Hoofdcommissaris Welten – ja, die van de valse verklaringen over de Bijlmerramp – doet precies wat zijn politieke bazen willen. Dus dat van die 3 miljoen voor een bevriend ‘internationaal’ selectiebureau heeft hij echt niet zelf bedacht. Dan had hij namelijk drie fouten gemaakt: geldverspilling zonder offertevergelijking, toegeven dat de politietop niet competent genoeg is om zelf kandidaten te beoordelen én het risico nemen dat een ervaren Belgische kandidaat wordt voorgedragen, die precies weet hoe je corruptie en politieke belangenverstrengeling moet aanpakken. En zo dom is Welten nu ook weer niet…. toch?

 
Staatsgeheim terug naar boven
 

De bende van Balkenende heeft zijn ware gezicht weer laten zien bij de vervolging van een Telegraaf-journaliste. Om de incompetentie en corruptie binnen de overheid af te schermen zijn er drie maatregelen bedacht: geen wettelijke klokkenluidersbescherming, geen parlementaire enquêtes over Justitie en iedere beerput bestempelen als staatsgeheim.

 
Veldwerkers terug naar boven
 

Onze Kamerleden zijn echte ‘veldwerkers’. Ze gaan ter plaatse kijken hoe de corruptie op de Antillen zich ontwikkelt, de mensenrechten in China en de verkiezingen in Zuid-Afrika. Neen, niet in Iran of in Roemenië. Naar China gaat men zelfs twee keer per jaar, maar een EU-land waar de mensenrechten worden geschonden – zoals Nederland, Roemenië, Polen en Tsjechië – heeft hun belangstelling niet, want dan zou je immers zelf aan het werk moeten gaan.

 
16 juni 2009
Lijstduwers terug naar boven
 

Met exhibionistische geldverkwisters als Borghouts en Welten in het nieuws hoeft Wilders eigenlijk geen campagne meer te voeren. Linkse plucheplakkers zijn zijn beste lijstduwers.

 
11 juni 2009
Eer en goede naam terug naar boven
 

De stichting van Hans Melchers waarover Dries van Agt en Hugo Arlman de scepter voerden meenden dat de moordenaar van Pim Fortuyn verdedigd moest worden omdat de Telegraaf zijn "eer en goede naam" had aangetast. Je moet toch wel erg links verknipt zijn om te menen dat deze laffe moordenaar nog een beroep kan doen op zijn eer en goede naam.

 
GroenLinks terug naar boven
 

De roep om het aftreden van commissaris van de Koningin Harry Borghouts wordt hoe langer hoe luider. Toch heeft hij een goede reden om dat niet te doen - hij is immers lid van GroenLinks. En in de Dikke van Dale staat "groen" omschreven als "onervaren" en "links" als "onhandig". Als GroenLinkser kan hij er dus niks aan doen dat die miljoenen gemeenschapsgeld verdwenen zijn.

 
Koopzondag terug naar boven
 

De toetreding van Turkije tot de EU wordt bemoeilijkt omdat de scheiding van kerk en staat daar niet goed geregeld is. In het regeerakkoord heeft de Christenunie op laten nemen het aantal koopzondagen te beperken omdat in hun bijbel staat dat God de zevende dag rustte. In Nederland is er dus evenmin een scheiding tussen kerk en staat. Zouden we de EU daarom ook niet beter kunnen verlaten?

 
10 juni 2009
Blaastest terug naar boven
 

De Kamer wil dat de politie een blaastest af kan nemen bij kinderen vanaf 12 jaar die zich misdragen. Ervan afgezien dat het van de gekke is dat kinderen op die leeftijd al dronken zijn vraag ik mij af waarom die grens pas op 12 jaar gesteld is. In bepaalde wijken en/of culturen zwerven kinderen van 6 jaar 's avonds laat nog over straat - wie zegt dat die niet apelazarus zijn? Ik heb heimwee naar het keurig aangeharkte, kleinburgerlijke Nederland van zo'n 50 jaar geleden toen het woord multiculti nog niet bestond.

 
9 juni 2009
Hoge Raad terug naar boven
 

De Hoge Raad heeft de macht rechters (die voor-het-leven benoemd zijn) wegens plichtsverzuim of niet functioneren te ontslaan. Gezien de vele onbegrijpelijke en aanvechtbare uitspraken van diverse rechters gaat een zichzelf respecterende Hoge Raad een drukke tijd tegemoet.

 
Fraude terug naar boven
 
Minister Herfkens

De engelse Labourpartij heeft het moeilijk wegens de vele frauderende ministers en andere overheidsdienaren. Je kunt je afvragen of het hier anders is. Of dat ook hier niet veel onder de pet gehouden wordt. Het PvdA-schandaal Evelien Herfkens ligt nog vers in het geheugen maar daar werd door CDA-minister Maxime Verhagen niet tegen opgetreden. Politici schijnen er belang bij te hebben misstanden zoveel mogelijk onder de Haagse kaasstolp te laten verdwijnen. Zou dat misschien een van de oorzaken zijn voor het succes van Wilders?

 
4 juni 2009
Verkiezingen terug naar boven
 

Premier Balkenende benadrukte gisteren dat de verkiezingen alleen over Europa gaan. Hij voelt de bui natuurlijk al lang hangen: de kiezer gaat hem en zijn futloze kabinet waarschijnlijk een geweldige afstraffing geven. Maar dan kan hij achteraf zeggen dat Europa kennelijk nog te ver van de kiezer af staat en dat Brussel daar een les uit kan trekken. En kan hij zich weer rustig verschuilen onder de Haagse kaasstolp.

 
3 juni 2009
CO2-banditisme terug naar boven
 

Nadat Al Gore met behulp van zijn linkse vriendjes zijn zakken met zijn omstreden film wereldwijd flink gevuld had gaat onze overheid onverdroten door op deze graaiweg. Nadat Wouter Bos met zijn vliegtaks zowel Schiphol als onze economie op achterstand had gezet zijn nu de automobilisten weer eens aan de beurt. Met veel tamtam werd aangekondigd dat de - eveneens omstreden - BPM zou gaan verdwijnen en "kostenneutraal" worden vervangen door een CO2-heffing. Kostenneutraal betekent voor deze regering dat de automobilisten voor deze verdwijntruc miljoenen meer moeten gaan betalen. Ik noem dit puur CO2-banditisme.

 
27 mei 2009
Straffen terug naar boven
 

De Amsterdamse politierechter heeft besloten bedreigers van agenten niet dubbel hard te straffen. Daar zit wel iets in want agenten horen voor dit soort taken opgeleid te zijn. Waar het aan ontbreekt zijn de bevoegdheden van diezelfde agenten. Die moeten zich terstond verantwoorden wanneer zij in netelige omstandigheden pepperspray, de wapenstok of hun dienstpistool hebben gebruikt. Relschoppers in bijvoorbeeld België of Spanje slaan op de vlucht wanneer de - beslist niet zachtzinnige - politie arriveert. Maar criminelen zijn in Nederland een beschermde diersoort. Vandaar dat ze met fluwelen handschoenen worden aangepakt.

 
Flapdrol terug naar boven
 

Minister Koenders ergert zich groen en geel omdat hij door Marijnissen - al dan niet terecht - een flapdrol is genoemd. Daaruit blijkt dat hij geen enkele vorm kritiek meer verdraagt. Hij is immers gewend door dictators en corrupte regimes in Verweggistan met alle egards behandeld te worden als hij weer eens gul met nederlands belastinggeld komt strooien.

 
25 mei 2009
Geweld terug naar boven
 

Naar aanleiding van jongerenrellen die zich uiteindelijk tegen de politie keerden verklaarde burgemeester Vreeman van Tilburg dat "geweld tegen de politie niet in onze samenleving hoorde". Bedoelt hij hiermee te zeggen dat geweld tegen burgers daar wèl toe hoort? Fijn om te weten hoe onze PvdA-burgemeester over de veiligheid van zijn stadgenoten denkt...

 
Coalitie terug naar boven
 

Vice-premier Bos voelde zich geroepen in Buitenhof het beleid van zijn baas, premier Balkenende openlijk af te kraken. En dat durft zich dan nog "coalitie" te noemen! Het enige dat deze zogenaamde coalitie nog overeind houdt is het besef dat bij vervroegde verkiezingen zowel het CDA als de PvdA door de kiezer genadeloos afgestraft zouden worden voor hun "beleid" van pappen, nathouden en voor zich uit schuiven.

 
19 mei 2009
Kleuterklas terug naar boven
 

Eindelijk hebben we met Neelie Kroes een bekwame vrouwelijke eurocommissaris die wereldwijd respect afdwingt en Europa op de kaart zet. Maar die moet weg van het CDA omdat er nu "een CDAer aan de beurt is". Wat een kleinburgerlijke prietpraat! Met zulke plucheplakkende politici aan het roer komt de EU nooit boven het niveau van een kleuterklas uit.

 
17 mei 2009
Angsthazerij terug naar boven
 

Premier Balkenende durft de Dalai Lama niet te ontvangen uit angst dat de Chinezen daar boos om zouden worden. Bij het uitkomen van de film Fitna werden de Nederlandse vlaggen op de ambassades verwijderd uit angst dat de moslims met stenen zouden gooien. Destijds mochten de 5 reeds verkochte onderzeeërs (wat jàren werkgelegenheid opleverde) niet aan Taiwan geleverd worden omdat China dat niet wilde. We hebben kennelijk een regering van angsthazen en slippendragers. Wàt een verschil met bijvoorbeeld Sarkozy, Merkel en Rasmussen die fier en onbevreesd hun land dienen en zich door niemand de wet voor laten schrijven.

 
13 mei 2009
Fraude terug naar boven
 

Dat leraren hun leerlingen de laatste decennia weinig kennis meer bijbrengen is een voortvloeisel uit de linkse onderwijsvernieuwingen. Fraude zat nog niet in het onderwijspakket maar dat gaat nu veranderen. Want deze zelfde leraren gaan hun leerlingen nu voortaan frauduleus door hun examens heen helpen. Goed voorbeeld doet goed volgen - deze generatie kunnen we dus afschrijven...

 
Recherche terug naar boven
 

De gruweldaad van Karst T. op Koninginnedag wordt door 250 rechercheurs onderzocht. Pardon? Mij dunkt dat die 250 man elkaar alleen maar in de weg lopen en dat dat onderzoek sneller en efficiënter zou verlopen wanneer ze daar 2 of 3 ervaren rechercheurs op hadden gezet.

 
8 mei 2009
Armzalig terug naar boven
 

Pauw en Witteman zond donderdagavond een lijsttrekkersdebat uit voor de komende Europese verkiezingen. Wat een armzalige vertoning! De dames en heren vielen elkaar constant luid schreeuwend in de rede om hun eigen flut-issues op de beeldbuis te krijgen. Denken zij hiermee nu werkelijk enig invloed te kunnen uitoefenen op het beleid (en wanbeleid) van de Europese Unie? Of is het hun meer te doen om een met dik pluche gecapitonneerde zetel in het Europees Parlement te kunnen veroveren?

 
28 april 2009
Positief terug naar boven
 

Twee berichten op de voorpagina van de Telegraaf die beide dezelfde teneur hebben: het CDA wil fors snoeien in de uit de hand lopende kosten van de EU terwijl het Nationaal Comité 4 en 5 mei bij de bevolking een groeiende weerstand constateert tegen de ongebreidelde overheidssubsidies aan publieke omroepen, politieke partijen, allochtonenclubjes en dergelijke. De boodschap is duidelijk: wakker geschud door de financiële crisis pikt de belastingbetaler het niet langer meer dat zijn geld door de diverse overheden onbekommerd over de balk wordt gesmeten. En als die oproep door de politici begrepen wordt heeft de kredietcrisis in elk geval één positief aspect gehad.

 
11 april 2009
Collaborateurs terug naar boven
 

De ambtelijke ratten in het gemeentehuis van Tilburg (en Amsterdam) zouden 65 jaar geleden zijn beschimpt als collaborateurs die Nederlandse burgers verraden aan een vreemde, zelfs vijandige, mogendheid die in ons land haar eigen regime wil vestigen.
Het grote verschil is echter dat nu de verzetsbeweging ontbreekt. Niet omdat wij angstig zijn voor islamisering, maar omdat onze afkeer nog niet groot genoeg is zodat de ratten vrij spel hebben.

 
De leugen regeert terug naar boven
 

Het programma met bovengenoemde titel begint een aanfluiting te worden voor de Nederlandse media. Presentatoren en journalisten die hun eigen mening of politieke voorkeur verwarren met objectieve kritiek en morele superioriteit. Waar hebben we deze imams van de Hilversumse ‘kerk’ aan verdiend? Gelukkig was De Roy van Zuiderwijn royaal opgewassen tegen twee panelleden die – kennelijk op afspraak – een afkeurende conclusie in hun vragen verpakten.

 
Hautain terug naar boven
 

Minister Van der Hoeven die in het Brabants Dagblad de ondernemers ‘toespreekt’ alsof het een stel voetbalpupillen zijn. In ieder geval maakt ze duidelijk hoe goed ze zelf is als ‘coach’ en daar gaat het immers om, nietwaar?
Ook staatssecretaris Albayrak kan niet nalaten haar belangrijke positie te benadrukken. Nu weer tegenover een Kamerlid dat haar zelf voortaan moet aanspreken op fraude door haar IND-ambtenaren. Oh ja, stapt ze dan op misschien?

 
Liegende advocatuur terug naar boven
 

Rechtszaken slepen zich in ons land eindeloos voort, omdat advocaten heel ver mogen gaan bij het ‘verdedigen van de belangen’ van een cliënt. Dus liegen, ontvreemden of ‘vervangen’ van bewijsstukken, zelfs meineed; het komt allemaal voor. Justitie zou zich een hoop werk kunnen besparen, indien een advocaat, officier van Justitie of griffiemedewerker meteen van een zaak wordt gehaald bij de eerste leugen. Eens kijken of er dan nog zoveel wordt geknoeid.

 
Loopjongen terug naar boven
 

De heer Pechtold heeft zijn ‘democratische’ masker afgedaan en zich als aan loopjongen voor politiek links gedragen, door tegen de PVV weer eens op de man te spelen. Het blijft ook voor hem moeilijk om andersdenkenden te accepteren. De kroonprins maakt het nog bonter en laat zijn toespraken kennelijk schrijven door de waterschappen. Nu hij zich niet meer belachelijk kan maken op internationale waterfora en het nut van onze waterschappen door de gesubsidieerde milieu-maffia wordt bepaald, moet er volgens hem een landelijke beweging komen, die zelfs op scholen mag indoctrineren. Dezelfde methoden die links gebruikt bij de ontwikkelingshulppromotie en de verpolitiekte inburgeringscursussen. Waar een prins al niet goed voor is…

 
Zelfbeeld terug naar boven
 

De zelfgenoegzaamheid van dit operettekabinet, is ten hemel schreiend. Een minister van Buitenlandse zaken die kritisch is over mogelijke oorlogsmisdaden van Israël, maar intussen loopjongen speelt voor de Amerikanen door Iran (sponsor van terreur) in Den Haag uit te nodigen. Een staatssecretaris van Defensie die ‘manipulerend’ (want zo iemand liegt niet) en opportunistisch het JSF-project verdedigt, dat intussen al 400 miljoen meer gaat kosten. Een trotse premier en vice-premiers die weken nodig hebben om geen echte beslissingen te hoeven nemen; dat laten ze aan de vakbond over. Bewindslieden die bovenop al die miljarden nog eens 160 miljoen binnenslepen voor windmolens plus een miljard voor de ‘bende van Veerman’. Hoe besmettelijk al deze zelfverheerlijking is, blijkt uit het gedrag van politiebazen: iedere blunder wordt verkocht als een prestatie, terwijl de gewapende overvallen inmiddels onder hun neus plaatsvinden. Wat voor spiegels hangen er eigenlijk in die ivoren torens?

 
10 april 2009
Veelplegers terug naar boven
 

Wanneer onverbeterlijke veelplegers twee jaar opgesloten worden bespaart dat de maatschappij 4 miljoen euro per veelpleger. Tel uit je winst - minister Bos krijgt ineens hulp uit onverwachte hoek om het gat in zijn begroting te dichten. En wat zeker zo belangrijk is: oude vrouwtjes kunnen weer met hun rollator de straat op zonder de angst door dat tuig beroofd te worden. Dus heren rechters waar wacht u op?

 
8 april 2009
Rekeningrijden terug naar boven
 

Minister Eurlings ligt onder vuur omdat de geplande invoering van het rekeningrijden voor de zoveelste keer niet gehaald gaat worden. Mag ik hem een eenvoudige oplossing aan de hand doen die direct ingevoerd kan worden? Schaf BPM en motorvoertuigenbelasting af en verreken dat bedrag in de brandstofaccijns. Kilometervreters en benzineslurpers betalen meer - kleine stadsautootjes minder. En iedere automobilist wordt dagelijks gestimuleerd om de auto zo efficiënt en milieuvriendelijk te gebruiken of voor het openbaar vervoer te kiezen. Geen investeringen in de inbouw van dure kastjes en computersystemen, geen fraudemogelijkheden en geen legertje aan controleambtenaren. Bovendien betalen buitenlanders mee aan ons rekeningrijden. Vijf vliegen in één klap mijnheer Eurlings. Tel uit je winst.

 
7 april 2009
Hulp terug naar boven
 

Korpschef Welten riep de burgers op bij rellen de politie bij te staan om de relschoppers in toom te houden. Wil diezelfde korpschef de burgers ook helpen als zij in de cel belanden wanneer ze door een relschopper aangeklaagd worden wegens zogenaamd excessief geweld? Ik ben bang van niet - misdadigers zijn in Nederland een beschermde diersoort...

 
3 april 2009
Taks terug naar boven
 

Na de vliegtaks gaat ook de kabeltaks verdwijnen. Op dit gebied is ons kabinet goed bezig. Maar waarom niet meteen verder gaan en alle taksen, heffingen, opslagen van rijk, provincies, gemeenten, waterschappen en dergelijke opheffen? Alles terugbrengen tot alleen maar loon/inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en BTW waaruit provincies en gemeenten naar rato van het aantal inwoners betaald krijgen. Bespaart een legertje aan ambtenaren en remt de toenemende ergernis over het ondoorzichtige gegraai en verkwistingen van diverse overheden. En voor de burger wordt het eindelijk glashelder hoeveel hij van zijn inkomen aan belasting kwijt is.

 
Straf terug naar boven
 

Omdat hij opzettelijk afgeluisterde en geregistreerde telefoongesprekken van een verdachte met zijn advocaat doelbewust niet vernietigd had en wederrechtelijk aan het dossier had toegevoegd is officier van justitie mr. Jos van Leijen door de rechtbank in Amsterdam "hard afgestraft". Als simpele burger denk je dan aan een (voorwaardelijke) gevangenisstraf, een fikse geldboete of desnoods een werkstraf. Zo niet bij justitie: zijn harde straf bestaat eruit dat hij de verdachte niet langer mag vervolgen...

 
28 maart 2009
Christelijk beleid terug naar boven
 

Indien het kabinet heeft gekozen voor ‘christelijk’ beleid om vóór Pasen uit de crisis te komen, dan is meteen duidelijk waar de halfzachte uitspraken van de heer Terpstra vandaan komen en waarom er geen 2 miljard wordt bezuinigd op de verspillingen bij ontwikkelingshulp. Neen, dan liever windmolens bijbouwen en de burger offers laten brengen waar de elites zelf niet toe bereid zijn. Gelukkig blijken er dan nog realisten, zoals prof. Rick van der Ploeg, die niet bang zijn voor harde uitspraken én heelmeesters…

 
Meldpunt terug naar boven
 

Er zijn in ons land vele gesubsidieerde meldpunten, voor elke sores wel iets, met meestal ‘idealistische’ medewerkers. Tenzij het ordinaire activisten zijn, natuurlijk.
In Brabant is een meldpunt voor discriminatie waar per jaar ca. 280 klachten binnenkomen, soms over hetzelfde voorval. Met 7 medewerkers kan dus gemiddeld meer dan een week! aan elke klacht worden besteed, gelukkig parttime. Maar let op: binnenkort worden het vermoedelijk 70 medewerkers, want ook discriminatie bij ontslag biedt een ruime uitbreiding van het werkterrein waarop reeds honderden anderen ‘actief’ zijn. En zo is deze ambtenarenstaat nog steeds een paradijs voor figuren die menen toezicht te moeten houden op mensen die echte arbeid verrichten en echte verantwoordelijkheden hebben.

 
Misleidingsactie terug naar boven
 

De president van de Nederlandse bank, die enkele vertrekkende toezichthouders heeft ‘beloond’ met tonnen (zwijggeld?), heeft kennelijk geen behoefte het eigen falen vóór de crisis te onderzoeken, waarbij de ING en enkele pensioenfondsen nu tientallen miljarden tekort komen. Dus wordt een ander onderzoek opgetuigd; naar de internationale chaos rond ABN-Amro, want in dergelijke kringen blijven de beschuldigende vingertjes zeker binnenskamers.
Misschien moet minister Bos eens gewoon aangifte doen tegen allerlei directies en raden van bestuur. Wedden dat er dan een heel ander onderzoek volgt, ook naar de ‘contracten’ over bonussen, buitenlandse bankrekeningen en de rol van zijn topambtenaren.

 
Orde van Advocaten terug naar boven
 

De Nederlandse Orde van advocaten deelt de kritiek op de eigen tuchtprocedures. Helaas gaat men nog niet zover dat bij een schadevordering tegen (de verzekeraar van) een advocaat, van meer dan € 5.000, geen procesmonopolie meer geldt zodat de benadeelde zelf mag procederen. Want vind maar eens een betaalbare advocaat die het tegen een collega wil opnemen. De slappe reactie van de vertegenwoordiger van de SP in het tv-programma Radar, illustreert de macht van 16.000 advocaten in ons land. Politici willen kennelijk geen wetten maken zonder toestemming van deze belangengroep.

 
27 maart 2009
Boerenbedrog terug naar boven
 

Op een sinterklaasachtig toontje melden de energiemaatschappijen dat de prijzen per 1 juli wel 25% omlaag zullen gaan. Wat een gulle gevers! Ze vergeten er wel bij te vermelden dat de olieprijzen (waarop zij hun tarieven baseren) intussen ruim 66% gedaald zijn. Wie steken er die 41% verschil in hun zak? Hun afnemers in elk geval niet.

 
26 maart 2009
Graaien terug naar boven
 

"Ondanks het feit dat Nederland sinds jaar en dag een van de grootste donoren is van de ontwikkelingsorganisatie van de Verenigde Naties" is Ad Melkert gepasseerd als topman van de UNDP. Het venijn zit 'm in de eerste helft van de zin. Nederland smijt met geld van de belastingbetaler om oud-bewindslieden aan een hoge internationale functie te helpen. Voorbeelden te over: Luns, Lubbers, Smit-Kroes, De Hoop Scheffer en nu ook weer Melkert. Bos durft de bonussen van ING niet aan te pakken omdat hij anders na zijn ministerschap wel kan fluiten naar een vet commissariaat bij die bank. Het zijn dus niet alleen maar managers en bankiers die schaamteloos graaien.

 
25 maart 2009
Leiderschap terug naar boven
 
Wouter Bos

Na oeverloos polderen leek onze regering een antwoord op de kredietcrisis gevonden te hebben. Maar toen lieten ze weer door ene mevrouw Jongerius roet in het eten gooien. Wat een slap gedoe! Wordt het onderhand niet eens tijd dat Nederland geregeerd wordt door een echte leider die niet met alle winden meewaait? Zo een van het type Obama, Merkel of desnoods Poetin? De bevolking is het zat geregeerd te worden door een stelletje bange bureaucraten.

 
22 maart 2009
De bank van Bos terug naar boven
 
Wouter Bos

Het wordt tijd dat minister Bos bekend maakt welke geheime afspraken er voor zorgen dat de staatstoezichthouders niets mogen doen tegen de zakkenvullers van de ING én dat er nog niemand werd gearresteerd.
Het kan natuurlijk zijn dat sommige witteboordencriminelen teveel weten over het falen van de Nederlandse Bank en over de (buitenlandse) rekeningen van invloedrijke cliënten. En als Bos daar al niet tegen opgewassen is, dan valt van de onnozele (zonder vetorecht) vakbondsopruier De Waal helemaal niets te verwachten.

 
Onderscheiding terug naar boven
 

De bescheidenheid waarmee een ‘held’ de Carnegie-medaille in ontvangst nam, stak weldadig af bij het ronkende optreden van de burgemeester. Natuurlijk begreep de nuchtere jongeman heel goed dat hij een mensenleven had gered, maar niet met ‘gevaar voor eigen leven’ in een ondiepe sloot. Zo kun elke ambulancebroeder wel gaan onderscheiden.
Het zou overigens te wensen zijn als burgemeesters net zoveel respect toonden voor klokkenluiders. Niet dat Hans Smolders op een onderscheiding zit te wachten – en zeker niet van burgemeester Vreeman – maar zijn optreden bij de moord op Pim Fortuyn, zijn onthullingen over fraude in het Tilburgse gemeentehuis, de bedreiging die hij heeft moeten doorstaan en zijn absurde arrestatie wegens ‘lekken’ vormen genoeg redenen om een snel einde te maken aan de onwaardige rechtszaak waarbij de verkeerde werd gearresteerd. Al was het maar, omdat die een koninklijke onderscheiding belet.

 
Rugzakje terug naar boven
 

De bureaucratie rond het persoonsgebonden budget heeft ongekende vormen aangenomen. Het zgn. rugzakje varieert van € 100.000 tot bijna niks per jaar, waarbij je in het laatste geval natuurlijk stapels papier moet invullen voor iets extra’s. Op zich zou dit te rechtvaardigen zijn als de belanghebbende onnodig dure of onbruikbare zaken eist, maar het zijn juist de controleurs en ‘coördinatoren’ die de chaos en verspillingen veroorzaken alsof ze daar zelf belang bij hebben...

 
Witte boorden
terug naar boven
 

Een gemeentefunctionaris die in strijd met de regels geld uitbetaalt, besteelt de gemeenschap. Degenen die het geld ontvangen – of ze nu burgemeester (Den Helder) zijn of oud-raadslid (Tilburg) – zijn ordinaire helers. Toch werd niemand gearresteerd, behalve de klokkenluider in Tilburg. Dit voorbeeld toont aan hoe onze ‘elites’ erin zijn geslaagd zich ongestraft buiten de wet te plaatsen.
Hetzelfde geldt voor de wetgeving over financiële instituten waar het kennelijk normaal is om bonussen uit te delen zonder harde voorwaarden te stellen. Nu deze bonussen betaald worden uit belastinggeld, begint het door te dringen dat de witteboordencriminaliteit in ons land al heel lang onbestraft bleef bij gebrek aan regelgeving en deskundigheid. De regering laat het op zijn beloop, tot in Zwitserland toe. Daardoor achten deze criminelen zich onaantastbaar en blijkt hun arrogantie nog terecht ook, want tot dusver werd er niemand gearresteerd, zelfs geen financiële directeur die de uitbetaling van het zwijggeld ‘regelde’.

 
Waar bemoeit majesteit zich (niet) mee terug naar boven
 

Gezien de ondemocratische invloed van ons koningshuis en de kliek daaromheen, zal het geen verwondering wekken als majesteit ook de benoeming van een commissaris van de koningin bepaalt. Inmiddels weten we tot welke ‘kwaliteiten’ dit heeft geleid.

 
14 maart 2009
AWBZ terug naar boven
 

Inmiddels begint duidelijk te worden waarom mevrouw Bussemaker niet wil vertellen waaraan die 22 miljard AWBZ-gelden worden besteed. Naar verluidt ook aan onderdak voor ‘thuislozen’. Dat is vreemd, want thuislozen die onderdak krijgen vanuit de belastingpot, zijn niet langer thuisloos en kunnen gewoon een uitkering bij de gemeente aanvragen. Dit zijn echter geen ‘bijzondere ziektekosten’, zelfs niet als het om illegalen zou gaan. Of krijgen die tweehonderdduizend illegalen hier ook nog steeds gratis medische zorg?

 
Integratie terug naar boven
 

Het valt te waarderen dat de PvdA een discussie over de vele integratieproblemen niet uit de weg gaat. Merkwaardig is echter dat er een achterhaalde analyse wordt bijgesleept, die rechtstreeks uit het mislukte WRR-rapport lijkt te zijn gekopieerd. En dus oplossingsvoorstellen worden gedaan, die al zijn gerealiseerd (maar niet blijken te werken). Merkwaardig is ook dat deze ‘nationale’ probleemanalyse afwijkt van die in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Denemarken en de VS, terwijl het toch simpel is. Iemand die zich hier legaal bevindt, zich aan de wet houdt en een bijdrage levert aan onze samenleving, is geïntegreerd, zelfs als hij of zij de taal niet goed spreekt. Volstrekt onbruikbaar dus voor de PvdA, want het levert geen subsidies op, geen zelfbeschuldigingen, geen peperdure inburgeringscursussen, geen hoofddoekjes- en emancipatiegeneuzel en zeker geen stemmen.

 
Parlementaire enquête terug naar boven
 

Het blijft merkwaardig dat de VS en België een parlementair onderzoek naar de verdwenen miljarden (tot in Zwitserland toe) en de financiële beerputten noodzakelijk vinden, en een hele reeks andere landen niet. Waar is de politiek bang voor; dat er toch iemand gearresteerd moet worden of zelf begint te praten? Want de 300 miljoen belastinggeld die nu door ING aan bonussen worden besteed, kan toch alleen maar ‘zwijgpremie’ heten in plaats van prestatiebeloning. En dat de Nederlandse regering geen zin had in een klokkenluidersregeling waarmee honderden miljoenen bespaard kunnen worden, ook bij de overheid, zal geen toeval zijn geweest.

 
Rotterdamse toestanden
terug naar boven
 

Het CDA in Rotterdam heeft kennelijk nog niet begrepen wat een dualistisch bestuur inhoudt. De ‘eigen’ wethouder – de heer Geluk – werkt dan niet voor de partij, maar voor de stad en is aan de gehele Raad verantwoording verschuldigd. Zo’n wethouder heeft een eigen taak binnen het college – niet binnen de partij – en kan dus ook niet door één oververhitte fractie op het matje worden geroepen.
Staatssecretaris Timmermans (PvdA) lijkt de Rotterdamse misvatting te delen en stelde zich in het Brabants Dagblad op als opiniërende partijbestuurder, met een onwaardig stukje over Wilders in plaats van over Albayrak (PvdA) en het generaal pardon dat nog steeds voortduurt. Was dit de ‘onpartijdige’ mening van het hele Kabinet, meneer Timmermans, of slechts een eigen voorschot op de komende partijdiscussie over integratie? En waarom mag Wilders niet toegeven dat hij niet tegen alle moslims is (maar vooral tegen hun geloofsuitingen in West-Europa)? Want als men het niet eens is met de oplossingen van Wilders, dan betekent dit nog niet dat ze niet werken.

 
Ter Horst terug naar boven
 

Nadat de politietop zich door mevrouw Ter Horst had laten ‘lijmen’ voor politiek-correcte promoties, wist de minister zeker dat ze van dit soort functionarissen weinig te vrezen had. Dus werd haar volgende stap het loslaten van capaciteitseisen bij de promotie van een politievrouw of een gekleurde kandidaat. Daarmee is meteen duidelijk hoe deze voormalige burgemeester die zelf ontslag nam (naar verluidt met wachtgeld!), minister is geworden. Er bestaat een gezegde dat men bevorderd kan worden tot het niveau van incompetentie is bereikt. Die ‘wetmatigheid’ heeft de PvdA in de afgelopen jaren ruim aangetoond.

 
11 maart 2009
JSF
terug naar boven
 

Nadat onlangs op de TV in een luchtmacht-reportage te zien was hoe doeltreffend en precies onze F16's in Oeroezgan hun werk deden beginnen hoe langer hoe meer parlementariers te twijfelen aan het nut welke de gigantische investeringen die de vervanging door de JSF met zich mee zou brengen. Terecht! Die JSF's zijn niet nodig om op middeleeuwse Talibanstrijders te jagen en kunnen meer gezien worden als een duur speeltje van de generaalslobby en een zakkenvuller voor de wapenlobby.

 
7 maart 2009
Balkenende
terug naar boven
 

De premier schittert opnieuw door afwezigheid terwijl de daadkracht van dit kabinet veel te wensen overlaat. Zodra minister Bos de verspillingen bij Ontwikkelingssamenwerking gaat verdedigen (waar 75% kan worden bezuinigd), de EU zichzelf troost met schijnoplossingen en de topmanagers ongestraft doorgaan hun zakken te vullen, wordt het hoog tijd dat de heer Balkenende zijn reisjes stopt en de vraag beantwoordt waarom er nog niemand werd gearresteerd. Wellicht omdat rechters, banken en verzekeraars soms zeer nauwe banden hebben?

 
Beveiliging
terug naar boven
 


Naar verluidt kost de beveiliging van het staatshoofd ons € 40 miljoen per jaar. Dat lijkt op een legertje van 400 man, terwijl reeds vele malen is bewezen dat een gerichte aanslag altijd effectief is. Is dit nu een vorm van persoonsverheerlijking of zijn we zo knettergek dat het hele koningshuis op onze kosten wordt beveiligd?

 
Paniek
terug naar boven
 

De journalist R. van der Lee gaat in het Brabants Dagblad als een dwaas tekeer tegen Geert Wilders. Nu Wilders een bedreiging voor linkse regenten is geworden, slaat de paniek toe en kan het demoniseren in de media niet uitblijven. Het opvallende is dat de beschuldigingen in het schotschrift van Van der Lee - over de ‘onbeschofte gifmenger’ en ‘morele crisis’ - volledig van toepassing zijn. Namelijk op de journalist zelf.

 
Partij vd Ambtenaren
terug naar boven
 

De PvdA tracht zich te handhaven door nog meer de partij voor de ambtenaren te worden. Immers, die hebben de werkelijke macht in ons land en ook kennis. Want let op de boodschap van mevrouw Ter Horst: die 3 tot 5% salarisverhoging moet gewoon doorgaan (omdat de inflatie helemaal niet ‘nul‘ is). Wedden dat zij ook niet zullen meedoen aan een soepelere ontslagregeling, afschaffen wachtgeld en een hogere pensioenleeftijd.

 
Respect
terug naar boven
 

Indien een Nederlandse militair sneuvelt, verdringen media en burgemeesters elkaar om ook hun respect te betuigen, naast uiteraard de militaire en politieke leiding van Defensie; en terecht. Nu er een militair is omgekomen door zijn eigen inzetbereidheid en falende medische ‘behandeling’, is het respect ver te zoeken en moeten de nabestaanden maar afwachten of er ooit een excuusbrief komt. Sinds aan de weduwe van de vaandrig Aernout haar recht op een militair weduwepensioen werd ontnomen, lijkt er in meer dan 55 jaar weinig veranderd.

 
6 maart 2009
Werkloosheid
terug naar boven
 

Een werkloze burger die op 1 juli nog thuiszit moet verplicht elke aangeboden baan accepteren. Voor ambtenaren die (nagenoeg) werkloos achter hun bureau zitten geldt die maatregel niet. Sterker nog: die hoeven van minister Guusje Ter Horst niet eens te bezuinigen en krijgen er als enige Nederlanders geld bij! De crisis treft alleen de burger - de overheid koestert zich op het pluche. En dan hebben we het niet eens over langdurige riante wachtgeldregelingen, pensioenen en gouden handdrukken.

 
4 maart 2009
Win-win-win
terug naar boven
 

De overheid probeert ons over te halen langer door te werken maar de werkgevers zijn huiverig om "bejaarden" boven de 50 aan te nemen. Daarom stel ik de overheid voor de loonbelasting en sociale lasten vanaf 50 jaar stapsgewijs te verminderen tot het niveau van een 65-jarige. Werknemer blij - hij ontvangt meer netto-loon. Werkgever blij: hij betaalt minder bruto-loon. Overheid blij - zij hoeft minder werkloosheidsuitkeringen te betalen. Zo wordt Nederland weer een land met blije gezichten.

 
2 maart 2009
Wilders
terug naar boven
 

De politici vragen zich verbijsterd af hoe het mogelijk is dat Wilders zo populair is bij de kiezers. De reden daarvan is duidelijk: de kiezers zijn het zat gemanipuleerd te worden door een stelletjes Haagse regenten met hun achterkamertjespolitiek die hun enge partijbelang laten prevaleren boven het algemene landsbelang. Pim Fortuyn werd de noodzakelijke bescherming onthouden en daarom vermoord. Geert Wilders heeft een hondenleven: hij moet zich voortdurend laten omringen door lijfwachten en doorlopend van adres veranderen om zijn missie zonder levensgevaar te kunnen volbrengen. En die alles opofferende houding voor het landsbelang wordt door de kiezers gewaardeerd.

 
27 februari 2009
Bezuinigen
terug naar boven
 

Terwijl voor honderdduizenden ontslag dreigt, wordt door ambtenaren, politici, waterschappen, scholen, stichtingen en woningcorporaties met miljoenen gesmeten of wordt er geld opgepot. De regering zoekt naar mogelijkheden om te bezuinigen, maar weet kennelijk nog steeds niet waar het geld blijft, wie zich hebben verrijkt of moeten worden gearresteerd en ‘geplukt’. Intussen pleit het CDA voor nieuwe verspillingen om de corrupte bouwwereld aan opdrachten te helpen. De rol van de heer Brinkman (CDA) die de misstanden ooit ontkende, is daarbij een heel bijzondere. Tilburg biedt een ander voorbeeld, nu uit PvdA-hoek, van idiote bestedingen voor cultuur. De verbouwing van een theater met een overschrijding van miljoenen. En weer werd niemand gearresteerd, terwijl toch duidelijk moet zijn dat iemand belang had bij een onjuiste offerte of vervalste rekeningen of geheimhouding van belangenverstrengeling. Dat de betrokken wethouder moet opstappen is overigens geen straf, maar een ‘beloning’ voor incompetentie. Het is daardoor geen afschrikwekkend voorbeeld; zeker niet met de huidige wachtgeldregeling die een schande is voor ons land en een ergernis voor de belastingbetalers.

 
Persconferentie
terug naar boven
 

Het past niet om kritiek te hebben op mensen die hun uiterste best doen om de gevolgen van een ramp te bestrijden. Bij hun inzet steekt vaak het gedrag van allerlei bobo’s schrijnend af. Men lijkt drukker bezig te zijn geweest met het voorbereiden van een nietszeggende persconferentie dan met de ramp zelf. En de aanwezige journalisten moeten zich schamen dat ze niet in staat zijn aan dit incompetente circus een schijn van relevantie te geven.

 
PvdA ziet het licht
terug naar boven
 

Na decennialang de terreur van linkse milieuclubs te hebben gesteund met subsidies, heeft de PvdA nu ontdekt welke schade daardoor aan de economie van dit land is toegebracht. Deze ondemocratische organisaties lobbyen voor allerlei ‘richtlijnen’ vanuit Brussel en mochten zelfs meepraten over de 2e Maasvlakte. Over de flauwekul rond het Naardermeer, het industrieterrein Moerdijk, de nieuwe snelweg door Limburg, de natte parels in Zeeland en de A4 zullen we het maar niet hebben. Ook het nieuwe inzicht binnen de PvdA over hoe het werkelijk zit met die miljoenen allochtonen, met dubbele paspoorten en met onze ontwikkelingshulp, valt te prijzen. Helaas is men daarbij nog steeds bereid de welvaart van dit land op te offeren om de eigen achterban te vergroten.

 
Schijndemocratie
terug naar boven
 

De Kamer werd buitenspel gezet bij de miljardendeal over Fortis, de steun aan de ING, het Icesave-dossier (inclusief ophoging garantiebedrag), de noodzakelijke hervormingen bij Justitie, de fouten van Wellink, de misstanden bij woningcorporaties en pensioenfondsen, en nu de leugens over een lage inflatie terwijl de dollarkoers en de energietarieven stijgen.
Doch ook Kamerleden maken zich schuldig aan onze schijndemocratie door te weigeren verantwoording af te leggen over hun betrokkenheid bij de AWBZ-miljarden. Wat mag de belastingbetaler niet weten: de kosten van onverzekerden, de peperdure misstanden in de zorg, de verspillingen met de vergoeding voor rolstoelen etc.?

 
Verbijsterd en geschokt
terug naar boven
 

De Kamer zal wel weer verbijsterd en geschokt zijn bij het bericht hoe de regering binnenkort denkt de miljarden aan subsidies te gaan controleren. Want dat gebeurde kennelijk tot dusver nauwelijks, zoals ook een onderzoek in Noord-Holland uitwees.
Misschien kan dan meteen gekeken worden naar gesubsidieerde onderzoeken zoals van de commissie Veerman (zeespiegel), Nijpels (ontpoldering Zeeland), WRR (integratie), AIV (asielprobleem EU), Novib (ontwikkelingshulp), Vluchtelingenwerk en Stichting Vluchteling, en straks over de metro in Amsterdam, omdat de Kamer allang geschokt had moeten zijn over de leugens die in dergelijke rapporten worden gehanteerd.
Tot slot mag de Kamer dan zelf een onderzoek starten naar de verdampte pensioenmiljarden waarover deze keer de gedupeerden verbijsterd en geschokt zijn: eerst ‘privatiseren’ en toestemming geven om te speculeren, tevens de buffers plunderen en nu de hoogte van de pensioenen 5 jaar bevriezen zodat betrokkenen er tenminste 15% op achteruit gaan. En nog werd er niemand gearresteerd.

 
26 februari 2009
Belastingvrij
terug naar boven
 

ABN Amro probeert klanten te werven met "belastingvrij sparen". Wat een gotspe! Met het geld van alle belastingbetalers heeft Wouter Bos ABN Amro van de ondergang gered. De spaarders hebben dus hun belasting vooraf al betaald.

 
23 februari 2009
Achterbaks
terug naar boven
 

Dat politieagenten met laserguns stiekem achter bomen opgesteld staan om automobilisten te betrappen geeft al te denken. Maar dat ambtenaren zich als carnavallers verkleden om te controleren of iemand het waagt in een horecabedrijf een peuk op te steken doet denken aan achterbakse Stasi-methoden. Nederland glijdt zo wel af naar een bedenkelijk niveau...

 
20 februari 2009
Noord/Zuidlijn
terug naar boven
 

Terwijl talrijke deskundigen gewaarschuwd hadden voor de mogelijke problemen wilde het Amsterdamse gemeentebestuur persé een Noord/Zuidlijn aanleggen waarvan de problemen en de kosten van ruim 2 miljard nu al de pan uit rijzen. In Tilburg krijgt Adje - het pispaaltje van Paul de Leeuw - van het linkse gemeentebestuur voor 9,5 miljoen belastinggeld plus belastingfaciliteiten een eigen theater aangeboden. Wordt het onderhand niet eens tijd dat de geldsmijterij van diverse gemeentebesturen aan banden wordt gelegd?

 
19 februari 2009
Graaiboetes
terug naar boven
 

Het vervangen van een biermerk-bord wordt beboet met 10000 euro. Voor 4 km te hard rijden krijg je een fikse boete op de deurmat. Voor het vertrekken van een nederlandse luchthaven word je met een vliegtax gestraft. En zo kun je eindeloos doorgaan - de creativiteit om de burger geld uit de zak te kloppen grenst aan criminaltiteit. Nederland is verontwaardigd over de graaicultuur van bankdirecteuren en andere CEO's. Maar de grootste graaier is de door onszelf gekozen overheid.

 
18 februari 2009
Zakenkabinet
terug naar boven
 

Om zonder al teveel kleerscheuren uit de kredietcrisis te komen zijn snel rigoureuze maatregelen noodzakelijk. Gezien de regeerakkoorden en de politieke tegenstellingen in het huidige kabinet ziet het er niet naar uit dat de op korte termijn broodnodige maatregelen zullen worden genomen. De enige manier om uit deze impasse te komen is dat het kabinet Balkenende (tijdelijk) vervangen wordt door een zakenkabinet bestaande uit niet partijgebonden specialisten met zeer ruime bevoegdheden. Door dat te doen kan de politiek laten zien dat ze landsbelang laten prevaleren boven het partijbelang. Ik ben benieuwd of zij die grootsheid kunnen opbrengen. Ik vrees van niet...

 
17 februari 2009
Omroep lobby
terug naar boven
 

Uw initiatief om WAKKER NEDERLAND - een niet linkse omroep - op te richten juich ik van harte toe. Maar of u dat zal lukken betwijfel ik. De linkse omroeplobby is sterk en zal met aan het hoofd PvdA-minister Plasterk alles uit de kast halen om Wakker Nederland buiten de deur te houden. U kunt misschien beter (even) wachten op een centrum-rechtse coalitie.

 

 

Klik hier voor meer columns

 

Webhosting & Design door Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2016