Commissie fysiek 26 juni 2007
Lijst Smolders over de vijfsprong 1e termijn
Lijst Smolders over de vijfsprong 2e termijn

 

Logo LSTLIJST SMOLDERS TILBURG Logo LST


Tilburg 26 november 2008

Wederom dreigt er een stukje authentiek Tilburg te verdwijnen !

De soap rondom herinrichting van de vijfsprong bereikt deze week zijn hoogtepunt.
In de commissievergadering Fysiek van 26 juni 2007 sprak de fractie van de LST al uit beluisteren dat de herinrichting van “de Vijfsprong “ uitgevoerd moest gaan worden met als doelstelling maximaal behoud van het stukje authentiek Tilburg. Aanpassen prima maar het uitgangspunt was duidelijk. Het kappen van de Esdoorn is absurd en wordt steeds door de gemeente onder valse motieven onderbouwd.
"Eerst wilde de gemeente de esdoorn kappen omdat die ziek was. Daarna omdat die het gebouw zou optillen en nu weer omdat de boom niet in het uniforme stadsbeeld past".
Ik ben zeer verbaasd dat juist de SP en Groen Links nu niet thuis geven.
De LST dacht echt dat beide partijen eindelijk deze week wel in actie zouden komen maar blijkbaar is niets meer belangrijk genoeg om van het pluche af te komen.
Gelukkig zijn er deze week bezorgde burgers opgestaan en hebben het werk gedaan wat Groen Links en de SP hadden moeten doen, het voorkomen van de kap van de Esdoorn!!
Om niet het verwijt te krijgen dat ik overal hijgerig bovenop zit en mediageil zou zijn heb ik deze keer eens afgekeken of er werkelijk actie zou komen vanuit bepaalde partijen. Niet dus!!
Vandaag ben ik het zo zat geworden dat ik een aantal partijen heb gebeld waarvan ik wist dat zij ook op actie zaten te wachten van de SP en Groen Links omdat er anders geen meerderheid is om de Vijfsprong in authentieke vorm te behouden.
Deze partijen zijn; Algemeen Belang (AB), Verenigde Senioren Partij (VSP), D66 en CDA.
Ook zij hebben nu besloten om samen met de LST een spoeddebat aan te vragen in de eerstvolgende commissievergadering Fysiek op 15 december. Wij vragen met klem aan het College van B&W om tot aan dat debat de Vijfsprong met rust te laten.
Wij zien het ook als een verantwoordelijkheid van de Collegepartijen SP en Groen Links om te waken dat er verder geen onherstelbare schade wordt toegebracht aan het authentieke stukje Tilburg “de Vijfsprong” voordat het debat heeft plaatsgevonden.

 

Logo LSTLIJST SMOLDERS TILBURG Logo LST

 

Gemeente Tilburg                                                                                      Tilburg,  26 november 2008
T.a.v. het College van B&W
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

 

Geacht college,

 

Omdat er een uniek stukje Tilburg dreigt te verdwijnen, willen een aantal partijen in de gemeenteraad dat er eerst nog een debat over plaatsvindt.
Het gaat om de herinrichting van de Vijfsprong.

Wij stellen voor om het debat te laten plaatsvinden op 15 december a.s. in de Commissie Fysiek.
Tot die tijd willen wij u met klem vragen om de Vijfsprong met rust te laten.

 

LST         CDA         AB         VSP         D66


 

 


27 november 2008

 


27 november 2008

 


27 november 2008

 


27 november 2008

Tilburgse esdoorn om

TILBURG - Met een ‘flitsactie’ heeft de gemeente Tilburg in de nacht van woensdag op donderdag een karakteristieke oude esdoorn op de Vijfsprong in het centrum van de stad laten weghalen. Een woordvoerster heeft dat donderdagochtend gezegd.
Tegen kap van de boom op het bekende drukke pleintje in de stad bestond veel weerstand. Dinsdag wisten actievoerders de esdoorn nog te redden door zich vast te ketenen.
De boom is rond vier uur uit de grond getild toen bleek dat er geen actievoerders meer aanwezig waren. De nachtelijke operatie zorgde nog voor een oploopje, maar kon zonder geweld worden voltooid, aldus de woordvoerster. De politie zette het plein af. Een kapvergunning was eerder al afgegeven en was onherroepelijk.
Een verzoek om een spoeddebat van oppositiepartij LST in de gemeenteraad over kap van de boom, had het college op dat moment nog niet bereikt, aldus de gemeentewoordvoerster.
LST-fractievoorzitter Hans Smolders was benaderd door de actievoerders. Het was volgens hem nog niet te laat. Als het aan Smolders ligt gaat het interpellatiedebat door, komt er een nieuwe boom en houdt het plein haar authentieke uitstraling.

 

 

Audio en Video over kap van esdoorn
Omroep Brabant 27 november 2008 (7.30)
Omroep Brabant 27 november 2008 (18.30)
Omroep Brabant 27 november 2008 (9.30)
Omroep Babant reacties bewoners na kap

 

Markante esdoorn in centrum Tilburg 's nachts gekapt

TILBURG - 27 november 2008 - De markante esdoorn op de vijfsprong bij de Tuinstraat en Nieuwlandstraat in het centrum van Tilburg is woensdagnacht in opdracht van de gemeente Tilburg gekapt. Een groep actievoerders hield dinsdag de kap van de boom op het laatste moment nog tegen door zich vast te ketenen aan de boom.

De gemeente liet woensdag nog weten dat de esdoorn gewoon gekapt zou worden, nadat actievoerders woensdagochtend opnieuw de boom in klommen om de kap tegen te gaan. Op grond van de commotie rond de esdoorn vroeg de Lijst Smolders Tilburg (LST) woensdag een spoeddebat aan. Volgens de LST staan Algemeen Belang, Verenigde Senioren Partij, D66 en het CDA achter deze vraag om een extra vergadering. De partijen vroegen het college om voor die tijd geen onherstelbare schade aan te richten aan de vijfsprong.

NSB-streek
Lijsttrekker Hans Smolders reageerde donderdagmorgen dan ook verbolgen over de nachtelijke kap. "Schandalig en een echte NSB-streek", aldus Smolders. Hij snapte niet dat de gemeente dit laatste stukje authentiek Tilburg de vernieling in heeft geholpen. Nog minder snapte hij van de opstelling van GroenLinks en de SP. Hij is van mening dat juist de linkse partijen als GroenLinks en de SP zich meer hadden moeten inzetten voor het behoud van de esdoorn en de kap hadden moeten voorkomen.

Drukte
Woensdagmorgen heerste bij de esdoorn in het centrum van Tilburg nog grote drukte. Actievoerders gingen opnieuw de boom in uit protest tegen de geplande kap. Dinsdag hield een groep jongeren de kap van de boom al op het laatste moment tegen. De gemeente liet woensdag weten dat de esdoorn gewoon wordt gekapt. Een gesprek dat voor vrijdag was gepland zou daar volgens haar niets aan veranderen.

 


28 november 2008

 


28 november 2008

 


16 december 2008

 

Audio en Video over kap van esdoorn
Hamming niet trots op kap van Esdoorn
Omroep Brabant Radio 16 december 2008
Omroep Brabant Nieuws 16 december 2008

 


16 december 2008

 


17 december 2008

 

Logo LSTLIJST SMOLDERS TILBURG Logo LST

Wat een daadkrachtige en bekwame bestuurders zijn Hamming cs als je 10 jaar doet over de herinrichting van een piepklein pleintje en dan uiteindelijk de boom gaat omzagen en weer onverrichter zaken omdraait!!

De leugens over het motief van de nachtelijke kap zijn walgelijk.
Moet voortaan WillemII 's nachts om 04.00uur zijn thuiswedstrijd gaan spelen i.v.m politiecapaciteit, gaat de kermis wel door enz. enz.?????
Alsof die paar jongelui en buurtbewoners die vreedzaam waren niet gewoon overdag verwijderd hadden kunnen worden, daar heb je alleen die agenten voor nodig die vorige week kwistig bekeuringen stonden uit te delen aan Tilburgers die hun autogordel niet droegen, 6 km te hard reden en het niet bij hebben van autopapieren. Klik hier
Hamming zegt dat hij het zo nooit meer zal doen maar zegt tegelijkertijd dat hij niet weet hoe hij het anders zou moeten doen. Wat moeten we met zo’n loco-Burgemeester als Vreeman in het buitenland zit en er echt wat aan de hand is op veiligheidsgebied?

Een radeloze en totaal in paniek geraakte Hamming gaat nog een stapje verder in zijn walgelijke slachtofferrol en zegt dat hij bijzonder veel pijn heeft gehad van persoonlijke aanvallen (door wie dan??) waarschijnlijk door zijn achterban!!!!
Hij zou zelfs bedreigd zijn, (alles wordt uit de kast gehaald) is uitgemaakt voor NSB-er en vergeleken met de jodenvervolging (door wie dan???)

Zou het de bedoeling zijn (verkiezingsstrategie) dat de LST daar de schuld van gaat krijgen???
Het zou heel zielig zijn, want ik heb nog nooit in debat of elders Hamming aangevallen, maar ik vindt hem nu wel een ongelofelijke zielige en onbekwame flapdrol om zo te proberen zijn eigen zwakke optreden te verbloemen en op een valse en zielige manier de aandacht af te leiden..........en een loco Burgemeester onwaardig.

Het is algemeen bekend dat ik Hamming altijd met fluwelen handschoentjes heb aangepakt, maar dat zal nu snel afgelopen zijn!!
De LST heeft nauwelijks iets te maken gehad en zich amper (1 week v/d 10 jaar) bemoeid met de Vijfsprong.
Het enige wat ik 's morgens vroeg om 06.00uur op de plek van de net omgezaagde boom heb gezegd bij Omroep Brabant, dat het geen streken zijn als je midden in de nacht een boom gaat omzagen en ik me als werknemer voor deze NSB-streken ( politie, plantsoenendienst, vrachtwagenchauffeur enz.) daar nooit voor zou laten lenen!
Ik zal die uitspraak ook nooit terugnemen, daar sta ik voor!!
Maar wat zielenpoot Hamming ervan probeert te maken is beneden elk pijl.

Hij heeft er flink van langs gekregen van zijn eigen achterban en dat is wat er werkelijk aan de hand is dat o.a. ook in een geluidsfragment te horen is op Omroep Brabant!!!!!!! Klik hier

Wat een huilebalk en een held op sokken....... hem is veel te lang de hand boven het hoofd gehouden, ook door de Lijst Smolders!!!
Zou de houdbaarheidsdatum van Hamming verstreken zijn??????

Hans Smolders

 

27 december 2008

Logo LSTLIJST SMOLDERS TILBURG Logo LST


Open brief aan de fractie van de SP                               27 december 2008


Neemt SP de binnenstadbewoners wel serieus bij herinrichting Vijfsprong?
Of luistert de SP alleen naar burgers als het haar uitkomt zoals bij de Mall?

De inrichting van de Vijfsprong duurt al 10 jaar en de LST heeft de afgelopen tijd met verbazing e.e.a gadegeslagen. De PvdA en Groen Link(s) zijn als zogenaamde sociale, linkse en groene partijen al langer ongeloofwaardig, maar sinds de SP in het pluche zit zijn ze net zo onbetrouwbaar!!
De lijst Smolders hoopt van harte dat de fractie van de SP haar fout herstelt en haar leven gaat beteren en alsnog de herinrichting op de agenda gaat plaatsen van 12 of 19 januari aanstaande en vervolgens aan de wensen van een meerderheid van de binnenstadbewoners tegemoet komt.

De wensen van de binnenstadbewoners wijken helemaal niet zoveel af van het plan van het College. En deze wensen zijn overigens ook veiliger zoals bleek uit het onderzoek van de verkeersdeskundige. Het plaatsen van een grote boom op de verkeerde plaats is niet alleen tegen de wens van de bewoners maar ook tegen het advies van stedenbouwkundigen, dendrologen en landschapsarchitecten.

Daarom is het ook zo absurd dat het College ( PvdA, VVD, SP en Groen Link) niet thuis geeft en zelfs tegen het advies van de monumentencommissie en de stichting stadsbomen ingaat.
Afgelopen commissievergadering zat de raadszaal vol met buurtbewoners en vele insprekers die de kleine aanpassing van het buurtcomité steunen. Er was echter één inspreker opgetrommeld die zei namens de bewoners te spreken en vóór het College was, maar toen ik hem echter vroeg of hij handtekeningen had van die buurtbewoners of deze buurtbewoners in de raadszaal aanwezig waren die hem zogenaamd steunde, moest hij ontkennend antwoorden!!!!!

De argumenten die men aandraagt om daar geen boom meer te plaatsen raken kant nog wal. Men zou dan een beter zicht krijgen op het monumentale pand.
Gaan binnenkort alle bomen in Tilburg omgezaagd worden die voor monumentale panden staan (uniformiteit sic.), vraagt de Lijst Smolders zich dan ook zeer bezorgd af?
Ook de argumenten van de nachtelijke kap zijn belachelijk, dat zou door gebrek aan politiecapaciteit te wijten zijn. Dus door capaciteitsgebrek bij de politie moet voortaan o.a.
Willem II ook ’s nachts gaan voetballen en gaat wellicht de kermis overdag ook niet meer door enz. Echter het uitdelen van bekeuringen voor fietsen zonder licht, geen legitimatiebewijs of autopapieren bijhebben, 6 km te hard rijden enz. enz gaan overdag wel gewoon door.

De LST snapt ook wel dat het nu gevoelig ligt voor het College vanwege het onnodig omzagen van de boom midden in de nacht en dan vervolgens op diezelfde plek een nieuwe boom terug te zetten. Het College is bang voor gezichtsverlies, maar het zou juist van grootheid getuigen om het toch te doen!!

De Lijst Smolders hoopt dat u als SP-Tilburg zich herpakt en de Vijfsprong 12 of 19 januari alsnog op de agenda van de commissie fysiek gaat plaatsen, waar dan een meerderheid ontstaat met de stemmen van de SP erbij en er alsnog aan de wensen van een meerderheid van de buurtbewoners voldaan kan worden, door het plan van de vijfsprong alsnog aan te passen?

Hartelijke groet, Hans Smolders namens de LST-fractie


 

 

 

Webhosting & Design door Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2016