22 februari 2008

 


5 oktober 2008april 2008

klik hier voor een vergroting

 


17 aril 2008

 

 


17 aril 2008

   di 15 apr 2008

binnenland

Nijmegen betaalt naheffing dienstauto Ter Horst
NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen betaalt een naheffing van bijna 65.000 euro die oud-burgemeester Guusje ter Horst kreeg van de belastingdienst voor privégebruik van haar dienstauto. Dat bevestigt de gemeente dinsdag.

De huidige minister van Binnenlandse Zaken was van april 2001 tot januari 2007 burgemeester van Nijmegen. Voor nevenfuncties die voortvloeiden uit haar burgemeesterschap, gebruikte Ter Horst destijds haar dienstauto. De belasting beschouwt dergelijk gebruik van een dienstauto echter als privégebruik en stuurde ter Horst daarom de naheffing.

Ter Horst en het gemeentebestuur waren destijds niet op de hoogte van die regels, stelt een gemeentewoordvoerder. "Ter Horst en de gemeente hebben te goeder trouw gehandeld. Daarom heeft het gemeentebestuur besloten om deze naheffing voor Ter Horst te betalen." De gemeente wijst er ook dat Ter Horst vergoedingen die zij voor haar nevenfuncties ontving, terugstortte in de gemeentekas.

 

 

 


18 april 2008

 


Koenders erkent fout aanbesteding

Gepubliceerd: 3 augustus 2007 20:54 | Gewijzigd: 3 augustus 2007 23:09

Den Haag, 4 aug. Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking, PvdA) ontkent dat de gunning van Het akkoord van Schokland iets te maken heeft met vriendjespolitiek. Wel neemt hij de volle verantwoordelijkheid voor de fouten die zijn gemaakt bij de aanbesteding.

Dat blijkt uit antwoorden van Koenders op Kamervragen van het CDA.

Deze week bleek dat Koenders de opdracht voor het organiseren van de manifestatie Het akkoord van Schokland niet volgens de regels Europees had aanbesteed. De opdracht van 750.000 werd onderhands gegund aan bureau BKB, van Koenders' partijgenoten Lennart Booij en Erik van Bruggen.

De oppositie én coalitiepartner CDA vermoedden vriendjespolitiek. Nadat eerdere vragen hierover volgens het CDA onvoldoende helder werden beantwoorden, werd deze week de druk op Koenders om openheid van zaken te geven vergroot.

Koenders heeft nu een door het CDA gevraagd feitenrelaas naar de Tweede Kamer gestuurd. Een ambtelijk projectteam had al eerder goede ervaringen met bureau BKB opgedaan, daarom werd nu ook contact gezocht met het bureau. Het team was in tijdnood gekomen en wilde op korte termijn de manifestatie organiseren. Het kabinet Balkenende IV (CDA, PvdA en ChristenUnie) was net aangetreden en wilde het moment dat de zogeheten 'Millenniumdoelstellingen' op de helft waren, aangrijpen voor een manifestatie over armoede in de wereld.

Koenders zegt zelf maar drie keer direct bij de organisatie betrokken te zijn geweest. Een keer, op 15 juni, was hij aanwezig bij een gesprek tussen het team en bureau BKB. Daarom kan volgens de minister van vriendjespolitiek geen sprake zijn. "Dat verwijt werp ik verre van mij." Koenders heeft zijn ambtenaren opdracht gegeven voortaan strikt toe te zien op naleving van de regels. Hij erkent dat hij als minister een "voorbeeldfunctie" heeft.

Deze week bleek dat ook minister Rouvoet (Jeugd en Gezin, CU) de fout in is gegaan met Europese aanbestedingsregels. De zogeheten Kindertop, waarmee hij zijn eerste honderd dagen als minister afsloot, is tegen de regels in niet openbaar aanbesteed.

Volgens de Algemene Rekenkamer is vorig jaar voor zeker 43,4 miljoen euro door ministeries niet correct aanbesteed. Oppositiepartijen SP en VVD willen dat het kabinet met een totaaloverzicht van foute aanbestedingen komt.

 22 februari 2008

 


19 april 2008

 


2 mei 2008

 


2 mei 2008

 

&
29 mei 2008

 

13 december 2008

 


2 april 2008

 


4 oktober 2010

 

Webhosting & Design door Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2016