21 juli 2007


 

officiële vragen art. 47 aan het college

Logo LSTLIJST SMOLDERS TILBURG Logo LSTAan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde                                                                             29 juni 2007

Tilburg Evenementenstad

Tilburg maakt zich geregeld druk over haar imago en bekendheid. Uit onderzoek blijkt dat Tilburg bij buitenstaanders bekend is als ‘Evenementenstad’. Het zal duidelijk zijn dat de stad dankzij de grootste kermis van Europa op dat gebied bekendheid geniet. Maar los van dat grootschalige evenement verdienen zeker de kleinere activiteiten, vaak getrokken door betrokken vrijwilligers, aandacht en steun van de gemeente!

Actueel in dat kader is de noodkreet van Festipet, het straattheater-festival in Udenhout, dat helaas al jaren op rij verregend is en daardoor financiële tegenvallers heeft gekregen.
Het verbaast (nou ja?) de LST-fractie overigens dat er zo weinig afstemming is op gemeentelijk niveau. Juist als groepen vrijwilligers evenementen plannen, is de gemeente afwezig qua regie. Hoe kan het anders voorkomen dat er in 1 hetzelfde weekeinde maar liefst 6 (of meer) elkaar beconcurrerende activiteiten plaatsvinden. Zoals in het weekeinde van 23-24 juni:

- Het Zomerfestival in Tilburg-Noord
- Het Reeshofpodium, koopzondag Heyhoef, braderie
- Draaiorgelfestival en koopzondag in de binnenstad
- Festipet in Udenhout
- De op 1 na grootste rommelmarkt van Tilburg bij Hornbach in Tilburg-West
- De Taptoe Tilburg bij sportclub SC t Zand
- Enzovoorts?

De LST-fractie vraagt zich dan ook af:

1. Is het college bereid om de regie op zich te nemen om deze activiteiten beter te spreiden of op elkaar af te stemmen?
(over doelgroepen gratis vervoer gesproken: laat een gratis bussen rijden tussen verschillende evenementen.. ideetje?)
2. Is het college bereid zo snel mogelijk aan tafel te gaan zitten met de organisatie van Festipet, om dit evenement voor de gemeente te behouden, extra subsidie in te zetten, financiële tegenvallers achteraf op te vangen en met de organisatie te bekijken welke alternatieve data geschikt zijn?

Hans Smolders, Arjen Roos, Harrie de Swart, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert

 

 


8 maart 2008

 


13 maart 2008

 

Logo LST INITIATIEFVOORSTEL Logo LST


Tilburg, 29 maart 2008

 

INLEIDING
--------------------

De Lijst Smolders heeft al tot twee maal toe haar zorgen kenbaar gemaakt via art. 47 vragen over de lakse houding van het College ten aanzien van het Udenhoutse evenement Festipet.
In een straal van 1 kilometer rondom het gemeentehuis wordt er met tientallen miljoenen euro's gesmeten, maar als een van onze dorpen een paar duizend euro extra nodig heeft voor een traditioneel evenement met vele vrijwilligers vallen deze dorpen al snel buiten de boot!!
Festipet is zo'n evenement dat van onderop gedragen wordt met haar vele vrijwilligers en wij vragen ons dan ook af waarom u nog vrijwilligersprijzen en -feesten organiseert als u tegelijkertijd deze vrijwilligers zo frustreert.
Of zit u als College nog steeds te wachten op het rapport van de heer Luijendijk.
Spreek dan die naam nog maar eens goed uit en dan vooral het eerste gedeelte.
Sta er vervolgens dan ook nog maar eens bij stil dat de heer Luijendijk afkomstig is van de PvdA, dan kunt u niets anders dan stoppen met wachten en verdorie eindelijk eens in actie komen voor uw dorpen!!
Ga vanaf vandaag net zo voortvarend aan de slag zoals u dat heeft gedaan bij het Adje- theater van 7,5 miljoen euro, Draaiend huis van 400.000 euro, Autovrije zondag van ruim 100.000 euro enz. enz. en dan zult u snel tot de conclusie komen dat 4500 euro nooit het obstakel mag zijn dat deze dorpse traditie dit jaar niet door zal gaan!!

 

VOORSTEL
------------------

Wij dragen het college op om de extra subsidie van 4500 euro alsnog toe te kennen aan het traditioneel dorps straattheaterfestival "Festipet" zodat er ook geen enkele belemmering meer is om Festipet zelfs ook dit jaar nog door te laten gaan, wat zeker nog mogelijk is nu Gerard Korthout actie heeft ondernemen en het voortouw neemt!!

 

Hans Smolders, Peter v/d Hoven, Arjen Roos, Patrick v/d Wijgert, Harrie de Swart

 

 

 


1 april 2008

 


9 april 2008

 

Webhosting & Design door Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2016