Art. 47 vragen aan B&W over verbod op motorclub-jacks

officiële vragen aan het college

Logo LSTLIJST SMOLDERS TILBURG Logo LST


Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

 

Tilburg, 5 mei 2014

 

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde

 

Geacht College,

 

Motorclubs amateuristisch aangepakt met Symboolpolitiek!

De Lijst Smolders vindt dat criminaliteit hard aangepakt moet worden, maar het mag zeker geen goedkoop scoren worden van een burgemeester die ook korpsbeheerder is en zich blijkbaar wil profileren via de media met symboolpolitiek.

Het communicatieve gestuntel en de amateuristische wijze waarop men nu motorclubjacks wil gaan verbieden is een heilloze weg en werkt contraproductief.

De LST vindt het belangrijk dat de schaarse politiecapaciteit wordt ingezet op zaken waar burgers het meest last van hebben zoals o.a. Woninginbraak, Roofovervallen, Jeugdcriminaliteit en Jeugdoverlast i.p.v. het verbieden van motorclubjacks!

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande schriftelijke vragen:

 

1 . Vindt burgemeester en korpsbeheerder Noordanus het ook niet belangrijker om zijn schaarse politiecapaciteit in te zetten op zaken waar burgers het meest last van hebben zoals o.a. Woninginbraak, Roofovervallen, Jeugdcriminaliteit en Jeugdoverlast i.p.v. het verbieden van motorclubjacks?

2 . Als burgemeester en korpsbeheerder Noordanus de motorclubs liever niet in de binnenstad heeft, mogen ze dan wel naar een horecagelegenheid gaan op een industrieterrein waar Noordanus ze goed in de gaten kan houden?

3 . Hoe verklaart u dat er zo knullig en amateuristisch gehandeld wordt door de veiligheidsorganisatie van korpsbeheerder en burgemeester Noordanus waarbij de door hen gemaakte afspraken een paar dagen later niets waard blijken te zijn?

4 . Weet burgemeester en korpsbeheerder Noordanus wel zeker of hij het dragen van motorclubjacks juridisch kan verbieden?

5. Vindt u dat crimineel gedrag van witte boorden gezagsondermijnend zijn en dat de maatschappelijk roep hiertegen op te treden zeer groot is?

6. Vindt u dat crimineel gedrag van witte boorden hard aangepakt moet worden?

7. Vindt u dat witte boorden onschendbaar/onaantastbaar lijken omdat ze vaak wegkomen met een berisping of zelfs hun straf mogen afkopen waardoor ze geen strafblad krijgen?

8 . Gaat burgemeester en korpsbeheerder Noordanus de witte boorden aanpakken bij o.a. banken, verzekeraars, de politiek, overheid en semi-overheid of bij vergelijkbare voorbeelden zoals in onderstaand teletekstbericht en gaat Noordanus ze dan ook een fullcolour kostuumverbod opleggen?

 

 

De LST fractie;

Hans Smolders, Peter v/d Hoven, Angelique v Huffel, Wil v/d Bogaard, Cees v Dijk

 

 


25 april 2014

 


1 mei 2014

 


 


2 mei 2014

 


2 mei 2014

 

Omroep Brabant - Reactie LST verbod motor-jacks - 5 mei 2014
Omroep Tilburg - Reactie LST Verbod op motor-jacks - 6 mei 2014

 


7 mei 2014

 


11 april 2015

 


13 april 2015

 

 


18 april 2015

Klik hier voor een vergroting

 


22 april 2015

 


 

 

 


18 december 2015

 

 

 

 

Webhosting & Design door Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2016